<strong>UREDELIG:</strong> Det er intellektuell uredelighet. Anti-semittisme og konspirasjoner rettferdiggjøres av palestinsk frigjøringskamp, skriver Suzanne Aabel.
UREDELIG: Det er intellektuell uredelighet. Anti-semittisme og konspirasjoner rettferdiggjøres av palestinsk frigjøringskamp, skriver Suzanne Aabel. Vis mer

DEBATT

Når jødehat blir arbeidernes kamp

Godt, gammeldags jødehat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

De store folkemengdene og de vaiende røde flaggene i 1. mai-vinden minner meg mer og mer om noe helt annet enn de Norske arbeidernes «helligdag.»

Motstanden til Israel tar relativt mye plass i den norske samfunnsdebatten. Ikke minst tar den stor plass i den norske arbeiderbevegelsens store dag. Det får nå være greit. Uansett hvor uenig jeg er i mye av kritikken Israel. At jeg personlig savner de engasjerte parolene mot de ansvarlige i de ikke-demokratiske regimene i Syria, Nord Korea, Kina, Russland, Saudi-Arabia, for å nevne noen land er kanskje mitt problem. Men at det nå fremstår som et gryende landsomfattende «krav» å boikotte demokratiet Israel er langt utenfor min fatteevne.

Hvordan kan de mest «folkelige folka» vi har her til lands, de som jobber for at vi skal stå på krava og bruke våre rettigheter, hvordan våger de å la Trond Andresen (politiker (tidligere Rødt) og amanuensis i kybernetikk ved NTNU) vase gatelangs i Trondheim med en parole der han år etter år flagger denne motbydelige påstanden: «Det stadige gnålet om antisemittisme er en avsporings-taktikk». «Arbeit macht frei» var en avsporingsteknikk. Jeg vil gjerne vite hva drap på europeiske jøder i 2015 er for en slags avsporingstaktikk?

«Dette er essensen i godt gammeldags jødehat. Og konspiratorisk gruppetenking. Hvilket for øvrig er diametralt motsatt av solidaritetskamp og arbeiderbevegelse. Hva blir det neste? Fjordman kan jo for eksempel gå med sin parole: ?Nå må man slutte å skyve islamofobi foran seg i diskusjonen om multikulturalisme?», som min trønderske og jødiske venn Nikolaj Kahn så pent formulerte seg i en samtale.

Trond Andresen og hans meningsfeller beviser hvor ekstremt dypt anti-semittismen sitter. Og hvor lett mange ikke-jøder tar på den. Som jøde kan jeg som regel ikke anklage noen for å ha anti-semittiske holdninger fordi: Israel. Det kan derimot indirekte (og direkte) meddeles jøder ikke kan «gnåle» om anti-semittisme fordi vi har utspilt det «kortet» for mye. Det kalles å «forgifte brønnen» og det avkler deler av venstresiden som mildt sagt er vemmelig. Det flagges konkret anti-semittisme. Deretter hevdes det at jødene ikke kan komme med tilsvar på svartmalingen. På grunn av Israel. Det er intellektuell uredelighet. Anti-semittisme og konspirasjoner rettferdiggjøres av palestinsk frigjøringskamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer