DEBATT

Redd Førdefjorden

Skadene et sjødeponi fører til er så store at fiskeriministerens egne fagfolk har frarådet dette på det sterkeste.

STOR SKADE: - Ingen av oss er mot gruvedrift, men vi mener det ikke kan gjøres på en måte som medfører uakseptabel stor skade på naturen, skriver de syv artikkelforfatterne. Fotocollage: Dagbladet.
STOR SKADE: - Ingen av oss er mot gruvedrift, men vi mener det ikke kan gjøres på en måte som medfører uakseptabel stor skade på naturen, skriver de syv artikkelforfatterne. Fotocollage: Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Debatt om konsekvensene av gruvedrift kan ikke føres på sviktende grunnlag skriver de fire statsrådene Jan Tore Sanner, Monica Mæland, Tine Sundtoft og Elisabeth Aspaker i Dagbladet 30. april. For vår del vil vi hevde at beslutninger om gruvedrift ikke kan tas på sviktende grunnlag. Det er dessverre det regjeringen har gjort.

Ingen av oss er mot gruvedrift, men vi mener det ikke kan gjøres på en måte som medfører uakseptabel stor skade på naturen. Tillatelsen til å bruke Førdefjorden, en rein og svært rik fjord, som avfallsplass for gruveindustrien vil føre til store skader på livet i fjorden. Viktige gyte- og oppvekstområder for fiskeslag som er truet av utryddelse vil bli ødelagt eller sterkt berørt. Skadene et sjødeponi fører til er så store at fiskeriministerens egne fagfolk har frarådet dette på det sterkeste. 60 sjømatbedrifter i og rundt fjorden frykter for sine arbeidsplasser som en følge av at fjorden ved bygda Vevring gjøres om til avfallsplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer