DEBATT

Jeg skammer meg over at min generasjon pisser på likestillingsarbeidet

Det finnes en hel haug av artister der ute som er villige til å ta musikkoppdrag uten å undertrykke halve befolkningen.

VIL HA BEDRE RUSSEMUSIKK:  - Det er så mye bra musikk å ta av, man trenger rett og slett ikke å høre på hvor lite kvinner er verdt for å danse og ha det gøy, skriver en russepresident fra Stavanger.   Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. (bildet er fra en tidligere russefeiring)
VIL HA BEDRE RUSSEMUSIKK: - Det er så mye bra musikk å ta av, man trenger rett og slett ikke å høre på hvor lite kvinner er verdt for å danse og ha det gøy, skriver en russepresident fra Stavanger. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. (bildet er fra en tidligere russefeiring) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg går mitt siste år på videregående skole og er, som de fleste andre, med på russefeiringen. Samtidig har jeg fått æren av å ha blitt valgt til russepresident på skolen min. Det er mye gøy koblet til både russetiden og det å være russepresident, kjekke fester, nye bekjentskap og diverse ablegøyer. Det er likevel ikke bare gøy og moro, men også et ansvar som hviler på mine skuldre som russepresident.

Jeg har et ansvar for at russen på skolen min får en givende russetid, men også et ansvar for at den skal være trygg. Et tiltak vi har innført her er knuteregelen om at det ved alle knuter av seksuell natur må kunne dokumenteres samtykke før samleie om den skal godkjennes. Dette forhindrer forhåpentligvis at noen får russetiden ødelagt her i Stavanger, men hva hjelper vel det når hele landet samles rundt forskjellige spilleregler?  

Nå til helgen er det landstreff i Stavanger, Norges største russetreff, hvor 10 000 spente og forhåpningsfulle russ fra hele landet samles i Kongeparken for en uforglemmelig helg. Dessverre er det kanskje noen som vil se tilbake på den med gru.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer