DEBATT

Nei, Hareide, ikke rør abortloven!

Er det én ting vi vet om aborter så er det at restriksjoner kun hindrer sikre aborter.

PARTILEDER I KRF,  Knut Arild Hareide, mener at de andre partiene trenger å tenke ut nye alternativer for abortloven, det mener ikke kronikkforfatteren.
PARTILEDER I KRF, Knut Arild Hareide, mener at de andre partiene trenger å tenke ut nye alternativer for abortloven, det mener ikke kronikkforfatteren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I forkant av KrF sitt landsmøte ble Knut Arild Hareide intervjuet i Aftenpostens konsept «2 mot 1» hvor han blant annet gjentok KrF sitt ønske om en mer restriktiv abort lov for å få ned aborttallene. Han hevdet også at de andre partiene var nødt til å tenke ut nye alternativer for abortloven. Jeg sier tvert imot; Nei, de bør la abortloven ligge slik den er.

En av årsakene som Hareide selv brukte som eksempel på hvorfor de andre partiene trenger å tenke ut ny nye alternativer for abortloven er fordi det nå er mulig å sjekke kjønn tidligere enn før på grunn av den teknologiske utviklingen. Her er det allerede restriksjoner på når man får vite kjønnet og når det er lov å gjennomføre «grunnløse ultralydundersøkelser». Dette er uansett fundert i bioteknologiloven, ikke i abortloven, og burde således ikke medføre at partiene må vurdere sine abortlover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer