DEBATT

Vi gir barna en sjanse

Over 80.000 barn er rammet av fattigdom. Det er mange grunner til fattigdom, noen foreldre har problemer med rus mens andre sliter med psykiske problemer. Vår jobb som politikere er å hjelpe barna i disse familiene til en bedre hverdag og fremtid.

SAMARBEIDSPARTIENE er enige om en ny strategi som vil bidra til å sikre en bedre hverdag for de over 80.000 barn og unge i Norge som vokser opp i fattige familier.   Foto: NTB Scanpix
SAMARBEIDSPARTIENE er enige om en ny strategi som vil bidra til å sikre en bedre hverdag for de over 80.000 barn og unge i Norge som vokser opp i fattige familier. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 7. mai kritiserer Aksel Braanen Sterri tiltakene i vår nye strategi mot barnefattigdom for å være enøyde. Sterri lanserer selv én enkelt løsning, nemlig å heve barnetrygden. Vi er åpne for at barnetrygden er moden for en gjennomgang, og regjeringen har bedt om at det skal opprettes et utvalg som skal gjøre dette.

Strategien «Barn som lever i fattigdom» er en god oppfølging av samarbeidsavtalen og tar for seg tiltak innen sju innsatsområder, slik som barnehage, skole, arbeidsmarked, frivillig sektor og helsetjenesten.

For å hjelpe de familiene som trenger det mest, styrker vi modellen med foreldrestøttende tiltak i kommunene. I løpet av 2015 skal det også prøves ut et nytt oppfølgingsprogram for lavinntektsfamilier gjennom NAV. Foreldrene vil få oppfølging rettet mot arbeid, utdanning, økonomi, helse og boforhold.

Den 1. august innfører vi en nasjonal ordning med gratis kjernetid i barnehage for 4-5-åringer fra familier med lav inntekt. Allerede 1. mai ble også selve barnehageprisen redusert for dem som trenger det mest. Med en slik prisreduksjon vil eksempelvis en familie med samlet årsinntekt under 350 000 kroner spare over sju tusen kroner i året. Denne husholdningen sparer utgifter som tilsvarer kostnaden for to pakker bleier, tolv glass barnemat og to pakker morsmelkerstatning - i måneden.

Et annet tiltak har som mål å få de gruppene som deltar minst i idrettslag og foreninger til å delta mer. Dette gjelder for eksempel minoritetsjenter, som foreløpig deltar mindre enn andre i organisert aktivitet. Mange barn opplever å føle seg utenfor som følge av foreldrenes dårlige råd. Det skal vi gjøre noe med.

En god barndom varer livet ut. Samarbeidspartiene er enige om ny strategi som vil bidra til å sikre en bedre hverdag for de over 80.000 barn og unge i Norge som vokser opp i fattige familier. På denne måten sørger vi for at flest mulig får nødvendig utdanning og etter hvert jobb. Slik får man mulighet til selv å velge sin egen framtid.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer