DEBATT

Jeg er så lei av ræl fra de eldre

Ikke alle har muligheten til å bruke tiår på å dele 68-ernes fascinasjon for LSD og kontrær samtidslitteratur.

DESSERTGENERASJONEN: Er det virkelig de yngre i dag som kommer til dekket bord?   Foto: Peter Frischmuth / Argus / Samfoto
DESSERTGENERASJONEN: Er det virkelig de yngre i dag som kommer til dekket bord? Foto: Peter Frischmuth / Argus / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er så lei av ræl fra folk i slutten av arbeidslivet som lirer av seg om en «konsekvensløs» generasjon, «dessertgenerasjonen» og alt annet som subtilt hinter til at alle under noen og tredve bare er noen utakknemlige drittunger som har fått alt opp i hendene.

Har dere tenkt på hvem som skal betale pensjonene og kjøpe boligene deres?

Vi er ganske mange som må jobbe i ganske mange år for å betale for et pensjonssystem vi selv ikke er en del av. Derimot må vi jobbe lenger enn dagens 60-åringer for sannsynligvis å få langt dårligere uttelling i den andre enden. Vi er ganske mange som må bruke ganske mange hardt opparbeidede sparepenger på å kjøpe boligene foreldregenerasjonen vår sikret seg for småpenger. Disse sparepengene må vi naturligvis bruke på å konkurrere med den samme generasjonen som skal kjøpe seg leilighet nummer to eller tre fordi det jo er viktig med litt ekstrainntekter. Så kan ganske mange leie av de samme folkene noen år til slik at de skal kunne spe på pensjonene sine mens boligprisene fortsetter å øke raskere enn man rekker å spare og tjene mer penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer