DEBATT

Ukulturen i politietaten

Jo da rektor, seksuell trakassering forekommer i politiet, det blir bare ikke snakket om, og det er et problem.

ANSVARSFRASKRIVELSE: I Dagbladet forrige uke skrev rektor ved politihøyskolen at «kvinner trakasseres ikke på politihøyskolen», det stemmer ikke, sier to anonyme kronikkforfattere. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ANSVARSFRASKRIVELSE: I Dagbladet forrige uke skrev rektor ved politihøyskolen at «kvinner trakasseres ikke på politihøyskolen», det stemmer ikke, sier to anonyme kronikkforfattere. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Som to tidligere studenter vil vi gjerne tilføye noen av våre egne erfaringer rundt påstanden om at det ikke forekommer seksuell trakassering på Politihøgskolen som sto på trykk i Dagbladet den 13. mai.

Vi stusser over at en rektor kan påberope seg at det ikke finnes seksuell trakassering på skolen. Det første som slår oss er at rektor fraskriver seg et ansvar, da spesielt for andre års-studentene som er ute i praksis. Fint lite vet vel rektor om hva som skjer der i løpet av året?

Enten vil ikke rektor erkjenne problemet eller så er hun rett og slett uvitende. Det er kanskje en grunn til det og nettopp derfor vil vi gjerne skrive noen ord om våre erfaringer fra året da vi begge var praksisstudenter ved politihøyskolen.

Det første året ved PHS er preget av teori, alt er nytt og spennende, men likevel et veldig beskyttende og høyskolepreget år. Så kommer praksisåret. Du møter opp på en ny og ukjent arbeidsplass med mange nye kolleger. Du skal gjennomføre de samme arbeidsoppgavene som alle, men likevel passe deg for og ikke bli for varm i trøya, du er tross alt bare en student. Du skal være ydmyk, men samtidig nysgjerrig og villig til å ta imot råd og veileding og absolutt ikke si nei eller være tilbakeholden. En vanskelig rolle å balansere i seg selv, men dersom veilederen er av den dominerende typen som ser sitt snitt til å holde litt ekstra kontroll over studenten sin, kan man fort få ekstra problemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer