DEBATT

John Carew, jeg utfordrer deg!

Du jobber betalt (?) som ambassadør for dem som vil undergrave fundamentet som idrettens 700 000 frivillige jobber fram gratis.

SPILLAMBASSADØR:  Tidligere landslagsspiller John Carew skrev nylig kronikk om hvorfor han er spillambassadør.
SPILLAMBASSADØR: Tidligere landslagsspiller John Carew skrev nylig kronikk om hvorfor han er spillambassadør. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det var med stor interesse jeg leste din kronikk «Derfor ble jeg spillambassadør» i Dagbladet (11.05). Du vil gjerne ha en lisensordning for utenlandske bettingselskaper. Det vil ikke Norges idrettsforbund. Derfor utfordrer jeg deg, John Carew, til å ta denne debatten direkte med meg på Dagbladets nett-tv, DB TV, - når det måtte passe deg.

Vi vet at en lisensordning vil gi mindre penger til breddeidretten i Norge, mindre penger til idrettsanlegg og skape flere spillavhengige som beriker private eiere i utlandet. Den store forskjellen på Norsk Tipping og de utenlandske selskapene, er at for hver krone Norsk Tipping sitter igjen med etter utbetaling av premier, går over 60 øre tilbake til gode formål. De utenlandske selskapene vil kun bidra med 15 øre per krone. Norsk Tipping bidrar altså med over fire ganger så mye som de utenlandske sier de er villige til å gjøre!

Norsk idrett forstår ikke hvorfor midler som kunne gått til idrettsanlegg - i stedet skal havne hos private utenlandske eiere.

Nordmenn spiller bort anslagsvis én milliard kroner hos de utenlandske selskapene. Ved en lisensordning ville det kanskje gitt 120 millioner kroner til gode formål. Norsk Tipping bidrar til sammenligning med 4,2 milliarder kroner!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer