Dansen på glasstaket

Vi skal ikke se bort fra at det er sunn fornuft og en klok innstilling til livet som er årsaken til at så få kvinner er toppledere i næringslivet.

Dansen på glasstaket
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alle idrettsgrener det er viktigst å være beste nasjon i. Rytmisk sportsgymnastikk for eksempel. Det er en idrett som er så imponerende at den nesten er grotesk. Alternativt så grotesk at det er imponerende. Det er en idrett hvor utøverne er i stand til å løfte beina så langt fra hverandre at de nesten møtes igjen over hodet - samtidig som de vifter med et vakkert bånd og smiler til dommerne. Det er også en idrett som koster små jenter så mye smerte at vi i Norge har bestemt oss for at denne idretten skal vi aldri bli verdens beste i. Gjennom barneidrettsbestemmelsene har vi i realiteten besluttet at vi skal holde idretter som dette på et menneskelig nivå.

Norge er skikkelig dårlige i rytmisk sportsgymnastikk, men vi er skikkelig gode på likestilling. Vi er et av verdens mest likestilte land, og vi er verdens beste land å være mamma i. Norske kvinner er mer frigjorte, uavhengige og velstående enn noen gang. Vi er også noen av de få kvinnene i verden som kombinerer arbeid med å føde mange barn. Så, på veldig mange områder, er norske kvinner rett og slett best i verden, og gjennom alle tider. Men vi er pinlig dårlig på ILO-målingene over kjønnsbalansen blant ledere på ethvert nivå i offentlig og privat sektor. Vi, som er vant til å tapetsere pallen i likestilling, er nede på en svært begredelig 50. plass. Langt bak USA, Australia, Sverige, Canada og Storbritannia, samt bak - og dette er faktisk pinlig - land som Rwanda, Hviterussland, Moldova og Bahamas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer