DEBATT

De rødgrønnes løfte om å fjerne fattigdommen med et pennestrøk, er et av tidenes politiske mageplask

Dagens regjering tror ikke på svulstige trylleformularer, men på en inkluderende arbeidsmarkedspolitikk og målrettede tiltak mot de som lever i fattigdom.

MAGEPLASK:  - Kristin Halvorsens famøse løfte fra 2005 om at fattigdommen skulle fjernes med et pennestrøk, går inn i historien som et skoleeksempel på hvor galt det ender når politikere lover gull og grønne skoger uten å følge opp løftene i praksis, skriver Robert Eriksson.  Foto: Jacques Hvistendahl
MAGEPLASK: - Kristin Halvorsens famøse løfte fra 2005 om at fattigdommen skulle fjernes med et pennestrøk, går inn i historien som et skoleeksempel på hvor galt det ender når politikere lover gull og grønne skoger uten å følge opp løftene i praksis, skriver Robert Eriksson. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kristin Halvorsens famøse løfte fra 2005 om at fattigdommen skulle fjernes med et pennestrøk, går inn i historien som et skoleeksempel på hvor galt det ender når politikere lover gull og grønne skoger uten å følge opp løftene i praksis. I 2012 - mot slutten av de rødgrønnes regjeringstid — kom SSBs dom over regjeringen Stoltenbergs fattigdomspolitikk: I stedet for å utradere fattigdommen, hadde antall barn i fattige familier økt med 6.500. Tallene til forskningsstiftelsen FAFO viste at antall barn i fattige familier økte fra 50.000 i 2005 til 100.000 i 2011.            

For sosialistene var det viktigere å «ta» de rike, enn å finne tiltak som kunne hjelpe de fattige. Vi er ikke sosialister. H-FrP-regjeringen har ingen tro på at fattigdommen i Norge kan fjernes over natten, verken med et pennestrøk eller ved ymse trylleformularer. Enhver kan drømme om en verden uten fattigdom, men i virkeligheten er det kun handlekraft som teller. Konkrete, politiske tiltak. Vi er allerede godt i gang med å levere.

Regjeringens fattigdomspolitikk er del av en helhetlig tilnærming der barnefattigdom og fattigdom blant voksne selvsagt sees som to sider av samme sak. Alt henger sammen med alt, og mange politikkområder må forbedres dersom målet om redusert fattigdom skal nås. En mer inkluderende arbeidsmarkedspolitikk, skoler og barnehager som utjevner sosiale forskjeller, en frivillig sektor som i større grad tas med i bekjempelsen av fattigdom og en helsetjeneste som behandler bedre og raskere - og som dermed får sendt flere tilbake til arbeidslivet.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer