DEBATT

Hvem skaper hat?

Jeg fatter ikke hvorfor både Quresi og mange muslimer mener at Lars Akerhaug og Hege Storhaug har skylda for islamhatet.

-  FARLIG:  Fahad Qureshi, leder av nettstedet Islam Net, driver med hjihad i Allahs navn mot det norske samfunnet, og den vestlig kultur, i religionsfriheten navn, skreiver artikkelforfatteren. Foto: Scanpix
- FARLIG: Fahad Qureshi, leder av nettstedet Islam Net, driver med hjihad i Allahs navn mot det norske samfunnet, og den vestlig kultur, i religionsfriheten navn, skreiver artikkelforfatteren. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Fahad Qureshi sier at Lars Akerhaug og Hege Storhaug skaper uro i de muslimske miljøene, og at disse to personene er som miljøgift. Han mener at både Akerhaug og Storhaug setter muslimer og islam i dårlig lys. Jeg fatter ikke hvorfor både Quresi og mange muslimer mener at Lars Akerhaug og Hege Storhaug har skylda for islamhatet. Jeg skammer meg over muslimer som ikke gidder å bruke hodet litt. Jeg utfordrer Qureshi og andre fanatiske muslimer til å feie for deres egen dør først. Qureshi bør se sitt ansikt ordentlig i speilet før han beskylder andre.

Qureshi og hans organisasjon driver med blodig, farlig propaganda. Hans budskap er svært alvorlig, og formidles på islam Net sider. Jeg synes det er litt rart at Fahad Qureshi tar på seg Allahs rolle overfor unge muslimer. Hvem ga Qureshi og hans tilhengere denne retten overfor oss muslimer? Qureshi bidrar til trakassering og mobbing av unge muslimer. Han og hans organisasjon driver med hjihad i Allahs navn mot det norske samfunnet, og den vestlig kultur, i religionsfriheten navn. Qureshi driver med radikalisering og ekstremisme. Jeg spør; hva er det som driver ham til å velge å være i et samfunn som han hater? Et svar gir han når han sier at vi muslimer kan ikke velge det livet vi selv ønsker, for da vi er ikke gode muslimer. Muslimer som velger annerledes enn ham skal brennes i helvete.

Kjære alle norske muslimer: Hold dere unna fanatiske miljø og organisasjoner, som islam Net og Profet Ummah. Vær også forsiktig med hvem dere lytter til fra islam Råd Norge og i moskeene. Ikke la dere bli lurt av brutale organisasjoner, selv om de mottar penger fra den norske staten. Kjære muslimer: husk at vi er alle verdifulle i Guds (Allahs) øyne, uansett hvem vi er.

Vi må forstå at det er Qureshi og muslimer med hans holdninger, som skaper turbulens og hat mot oss muslimer, og som gjør vår hverdag enn da vanskelig enn den er. Organisasjoner som islam Net og ekstreme moskeer, styrker det som finnes av hat og vold i samfunnet mot vanlige og vennlige muslimer. Det kommer ofte oppfordringer i mediene og på nyhetene om at norske politikere og det norske samfunnet må bekjempe ekstreme holdninger. Men vi muslimer har det største ansvaret selv.

Å bekjempe ekstreme, og radikale organisasjoner som islam Net, kan forsøkes gjort ved å stenge moskeer og straffe islamister. Slike holdninger bekjempes ikke med snillhet og naive lover. Samtidig vil vi komme raskere til målet ved at muslimer selv gjør motstand mot de ekstreme. De norske lover hjelper ikke mot de ekstreme holdninger som lever i det beste velgående «under bordet». Lovene beskytter ikke godt nok de svake i samfunnet. Konservative muslimer får herje fritt vårt samfunn. Norske politikere svikter det norske samfunnet med deres feighet.

Den nye Ap-lederen Jonas Gahr Støre sier at vi ikke har ekstreme eller radikale muslimer i Norge. Det er trist at vi dessverre har partier på Stortinget som ikke våger å se at ekstreme muslimer er et stort problem. Stortinget setter seg i veldig vanskelig situasjon, og vanlige mennesker i samfunnet betaler prisen. Ekstreme muslimer må bekjempes for det blir totalt for seint.

Men vi må ikke glemme at denne kampen først og fremst må kjempes innad i de muslimske miljøene.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer