DEBATT

Hvem representerer egentlig NIF: idretten eller Norsk Tipping?

Det framstår som merkelig at Norges Idrettsforbund klamrer seg til det norske spillmonopolet, selv om alle fakta viser at et lisenssystem vil være best for norsk idrett.

TRENGER MIDLER:  Idretten i Norge   behøver mer midler. Spesielt gjelder dette breddeidretten som bidrar til tilhørighet, fysisk fostring og mestring i stor skala, skriver tidligere landslagsspiller i fotball Thomas Myhre i et forsvar for et nytt lisenssystem for spilling. Foto: NTB Scanpic
TRENGER MIDLER: Idretten i Norge behøver mer midler. Spesielt gjelder dette breddeidretten som bidrar til tilhørighet, fysisk fostring og mestring i stor skala, skriver tidligere landslagsspiller i fotball Thomas Myhre i et forsvar for et nytt lisenssystem for spilling. Foto: NTB Scanpic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Idretten i Norge behøver mer midler. Spesielt gjelder dette breddeidretten som bidrar til tilhørighet, fysisk fostring og mestring i stor skala. Det enorme etterslepet på anlegg i norsk idrett, som nylig oversteg tre milliarder kroner, er ett bevis. I sitt svarinnlegg til John Carew argumenterer Tom Tvedt i Norges Idrettsforbund for å bevare det norske spillmonopolet. Dette ville vært greit dersom monopolet var det riktige for norsk idrett. Problemet er at argumentene er basert på faktafeil, og at et lisenssystem vil gi idretten 300 millioner kroner mer årlig.

«Vi vet at en lisensordning vil gi mindre penger til idretten i Norge», skriver Tvedt. En rapport som nylig ble offentliggjort av det norske analyseselskapet Menon Business Economics, viser at et lisenssystem vil bidra med rundt 300 millioner kroner mer årlig til idretten i Norge enn hva de i dag får under spillmonopolet. Det ser Tvedt bort fra, selv om det kunne gitt viktige penger til norske idrettslag.

Hundretusener av nordmenn spiller i dag hos internasjonale spillselskaper, men ingen av disse midlene havner i Norge. Får disse selskapene lisens, vil de måtte skatte på lik linje med Norsk Tipping. Det betyr at kaken det skattes av blir større, og mer midler tilfaller idretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer