DEBATT

Jeg håper vi ses på Malta i sommer!

Vi er åpenbart uenige om hvilket spillsystem Norge bør satse på i fremtiden, idrettspresident Tom Tvedt. Derfor er jeg glad du inviterer meg til debatt.

INVITERER IDRETTSPRESIDENTEN TIL MALTA: Tidligere landslagsspiller Thomas Myhre inviterer idrettspresident Tom Tvedt til debatt om fremtidens spillpolitikk på Malta i sommer. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet
INVITERER IDRETTSPRESIDENTEN TIL MALTA: Tidligere landslagsspiller Thomas Myhre inviterer idrettspresident Tom Tvedt til debatt om fremtidens spillpolitikk på Malta i sommer. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I ditt innlegg «Feil hjørne, Myhre» argumenterer du for at spillmonopolet er mer lønnsomt enn et lisenssystem i Norge. Det er fristende å spørre om du har lest Menon Business Economics sin rapport som konkluderte med at Idretts-Norge og andre gode formål vil få 300 millioner årlig mer enn dagens spillemidler hvis spillmonopolet erstattes. I tillegg kommer nye sponsormuligheter. Stadig flere nordmenn spiller på nett og der er 60 prosent av markedet uregulert. Dersom selskaper som NordicBet får lisens, vil kultur og idrett få andeler av disse pengene i tillegg til det som i dag kommer fra Norsk Tipping. Menon-rapporten, som i motsetning til NIFs egen rapport faktisk følger finansdepartementets retningslinjer for samfunnsøkonomiske analyser, viser at dette vil bety mer penger til gode formål fordi kaken det skattes av blir større. Erfaringer fra andre land i Europa viser også det samme, og i Danmark har selv den tidligere statlige monopolisten økt sine inntekter etter de innførte lisens. Den danske idrettspresidenten har bare gode ting å si om det danske lisenssystemet.

Fakta viser heller ikke at et lisenssystem vil bidra til mer spillavhengighet, slik du forsøker å tegne et bilde av. Ser vi eksempelvis til Storbritannia, som innførte lisenssystem i 2007, har de lavere spillavhengighet nå enn før et lisenssystem ble innført. Hvordan forklarer du dette, Tvedt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer