DEBATT

Ondskapsfullt angrep på Israel

Blank løgn.

OPPRØRT: Hege Ramsom har sammenliknet Israel med nazistene. Det får tidligere Frp-representant Jan Simonsen til å reagere sterkt.   Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
OPPRØRT: Hege Ramsom har sammenliknet Israel med nazistene. Det får tidligere Frp-representant Jan Simonsen til å reagere sterkt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

På flyet på vei til Praha for å dra videre for å besøke palestinske venner på Vestbredden leste jeg 1. juni et innlegg av Hege Ramson som vel må være noe av det mest hatefulle angrepet på Israel jeg har lest.

Ramson sammenlikner Israel med nazistregimet som myrdet 6 millioner jøder. Hun begrunner det blant annet med en påstand om at statsminister Netanyahu er imot en tostatsløsning, noe Netanyahu har benektet til det kjedsommelige de siste ukene.

Hun avslører seg som en hatefull løgner når hun påstår at Israel ifølge FN myrdet 2257 palestinere under Gazakrigen i fjor. Blank løgn. FN har aldri påstått at sivile tap under denne krigen, som startet fordi det over tid ble sendt tusenvis av raketter mot Israel fra Gazastripen, var mord. Så lenge Israel angrep militære mål som bygninger som inneholdt våpenlagre, infrastruktur, bygninger som lå over underjordiske tunneler, og utskytningsramper for raketter på gateplan, var det ikke engang i strid med internasjonale regler for krigføring, uansett hvor mange sivile som ble drept. Et land kan ikke vinne en krig uten å ødelegge fiendens våpen. Og Israel etablerte sågar et varslingssystem for å minimalisere de sivile tapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer