DEBATT

Private barnehager har gitt full dekning

Vi er ikke trygdesvindlere.

BARNEHAGE: Ikke nok offentlige.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BARNEHAGE: Ikke nok offentlige. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Linn Herning fra For Velferdsstaten er ute med bok som er kritisk til alle private velferdstilbydere, inkludert private barnehageaktører. I en kronikk publisert 10.6.2015 i Dagbladet likestilles vi med trygdesvindlere.

De fleste politikere og kommuner virker å være enige om at norsk barnehagepolitikk er vellykket.

Det er etablert et robust system med ca 50/50 fordeling, og et svært godt samarbeid mellom private og offentlige barnehager. Foreldre kan velge i tilbud og kvalitet i barnehagene står på alle aktørers agenda.

Inntektene kommer fra foreldrebetaling og kommunale tilskudd og kommunene gjennomgår hver enkelt barnehages regnskap før tilskudd utbetales i tråd med forskriften til Barnehageloven.

Det er vel også verdt å bemerke at dette er en ryddig bransje hva angår lønns- og arbeidsvilkår. Espira og mange andre aktører er medlem av PBL og er part i tariffavtalen for bransjen.

Vår viktigste oppgave er å gi de 7700 barna som går i en Espira-barnehage en fantastisk start på livet. De skal være trygge, ha en spennende hverdag preget av lek, og læring gjennom lek.

De skal være omgitt av trygge fang og kompetente voksne som bidrar til at hvert enkelt barn får en meningsfull tilværelse i barnehagen.

Foreldrene skal være sikre på at de leverer fra seg sitt barn til en barnehage med trygge og spennende omgivelser, at de får god og næringsrik kost og at de er omgitt av voksne som kan bidra til at de får en fantastisk start på livet. De ansatte skal ha en trygg og seriøs arbeidsgiver som sørger for gode arbeidsforhold og jevnlig kompetanseutvikling.

Det er dette barnehage handler om for oss i Espira. At det gjøres mye bra arbeid i Espiras barnehager får vi bekreftet gjennom brukerundersøkelser, og at våre 2000 ansatte trives får vi bekreftet gjennom klimamålinger.

Herning påstår at vi ikke vil svare på spørsmål. Vi har ikke registrert at Herning har spurt oss om noe som helst. Derimot har vi sendt henne årsrapporter og forsøkt etter beste evne å bidra til å korrigere feilinformasjon

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer