DEBATT

Private barnehager har gitt full dekning

Vi er ikke trygdesvindlere.

BARNEHAGE: Ikke nok offentlige.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BARNEHAGE: Ikke nok offentlige. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Linn Herning fra For Velferdsstaten er ute med bok som er kritisk til alle private velferdstilbydere, inkludert private barnehageaktører. I en kronikk publisert 10.6.2015 i Dagbladet likestilles vi med trygdesvindlere.

De fleste politikere og kommuner virker å være enige om at norsk barnehagepolitikk er vellykket.

Det er etablert et robust system med ca 50/50 fordeling, og et svært godt samarbeid mellom private og offentlige barnehager. Foreldre kan velge i tilbud og kvalitet i barnehagene står på alle aktørers agenda.

Inntektene kommer fra foreldrebetaling og kommunale tilskudd og kommunene gjennomgår hver enkelt barnehages regnskap før tilskudd utbetales i tråd med forskriften til Barnehageloven.

Det er vel også verdt å bemerke at dette er en ryddig bransje hva angår lønns- og arbeidsvilkår. Espira og mange andre aktører er medlem av PBL og er part i tariffavtalen for bransjen.

Vår viktigste oppgave er å gi de 7700 barna som går i en Espira-barnehage en fantastisk start på livet. De skal være trygge, ha en spennende hverdag preget av lek, og læring gjennom lek.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer