DEBATT

Stadig flere av oss er stolte av hovedstaden vår

Egeland og Manifest Analyses skrekkpropaganda er basert på svært forenklet og unyansert bruk av statistikk om levekårene i Oslo.

BILDET STEMMER IKKE: Dersom skrekkbildet som tegnes av Egeland og Manifests pamflett hadde vært riktig, ville folk flyttet fra - og ikke til - Oslo, skriver byrådsleder og nestleder i Oslo.   Foto: NTB scanpix
BILDET STEMMER IKKE: Dersom skrekkbildet som tegnes av Egeland og Manifests pamflett hadde vært riktig, ville folk flyttet fra - og ikke til - Oslo, skriver byrådsleder og nestleder i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I sitt dystre innlegg om hvor grusomt det er å bo øst i Oslo, har John Olav Egeland slukt venstresidens svartmaling rått. I virkeligheten er det heldigvis mye hyggeligere.

I enkelte områder i Oslo Vest bor det noen eksepsjonelt rike mennesker. Samlet sett er levekårene eksepsjonelt gode, folk er eksepsjonelt friske og lever eksepsjonelt lenge med eksepsjonelt få sosiale problemer - i hvert fall slike som slår ut i offentlige statistikker.

Når man sammenlikner denne eksepsjonelle gruppen med en hvilken som helst annen gruppe i Norge, vil den andre gruppen tilsynelatende komme svært dårlig ut, relativt sett. Det gjelder uansett om du sammenlikner med Trondheim eller Tøyen, Evje eller Enerhaugen.

En slik sammenlikning kan vanskelig brukes til å si noe fornuftig om de andre stedene. Det blir som å sammenlikne Birken-resultatene til Jonas Gahr Støre med Petter Northug, og så mene at Super-Jonas er i totalt fysisk forfall fordi han blir slått av verdensmesteren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer