DEBATT

Med gud mot pels

For første gang i historien har de ulike trosretningene i Norge tatt stilling til spørsmålet om pelsdyroppdrett.

ENGASJERTE: Det mosaiske trossamfunn, Islamsk Råd og Den norske kirke har alle uttalt seg kritisk til pelsdyroppdrett. Her lederne Ervin Kohn, Mehtab Afsar og biskop Ole-Christian Kvarme i en annen sammenheng.
ENGASJERTE: Det mosaiske trossamfunn, Islamsk Råd og Den norske kirke har alle uttalt seg kritisk til pelsdyroppdrett. Her lederne Ervin Kohn, Mehtab Afsar og biskop Ole-Christian Kvarme i en annen sammenheng. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Som mennesker, troende eller ikke-troende, samles vi ofte rundt etiske spørsmål. Hvordan vi behandler ikke-menneskelige individer er et slikt etisk spørsmål. Uansett hva vi anser som hellig, så kan vi enes om at både mennesker og dyr har krav på å respekteres som levende medskapninger.

For første gang i norsk historie er de ulike trosretninger i Norge blitt utfordret på hvor troen deres står i spørsmålet om pelsdyroppdrett. NOAH har over de siste månedene tatt kontakt med flere av de mest profilerte trossamfunnene som representerer de ulike verdensreligionene i Norge. Spørsmålet vi stilte var enkelt: Kan religiøs etikk støtte innesperring av levende individer på livstid? De fleste trossamfunn takket for utfordringen. Ikke ett sted fikk vi til svar at det er greit å holde aktive rovdyr i bur kun for pelsens skyld. Fem trossamfunn fant ingen støtte til den type behandling av dyr i sin lære.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer