DEBATT

Litt lei deg? Det er samfunnets skyld

Har du blitt lei deg i det siste? Da må noen straffes. Det er nemlig samfunnets ansvar å hindre at noen blir lei seg.

Statsminister Kjell Magne Bondevik holder pressekonferanse etter at Carl I. Hagen og Per Kristian Foss i den muntlige spørretimen i Stortinget følte seg krenket over at Bondevik og regjeringen tar Høyre og Fremskrittspartiets støtte for gitt. Bondevik måtte senere dementere og krype for opposisjonen i Stortinget.
Statsminister Kjell Magne Bondevik holder pressekonferanse etter at Carl I. Hagen og Per Kristian Foss i den muntlige spørretimen i Stortinget følte seg krenket over at Bondevik og regjeringen tar Høyre og Fremskrittspartiets støtte for gitt. Bondevik måtte senere dementere og krype for opposisjonen i Stortinget. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er i det minste det vi er i ferd med å lære bort til alle landets skoleelever. Vi blir stadig mer opptatt av å kjenne ordentlig godt etter for å se om vi ikke egentlig føler oss litt krenket. Djupedalutvalget tar et skritt videre.   

Det såkalte Djupedalutvalget leverte for kort tid tilbake innstilling som skulle handle om å bekjempe mobbing på norske skoler. Mandatet er sympatisk. Alt for mange elever får flere år av livene sine ødelagt av medelever som på det verste opptrer direkte sadistisk. Det er ingen tvil om at det trengs omfattende virkemidler for å forebygge og bekjempe den typen mobbing og at det må skje på ofrenes premisser.  

Nulltoleranse for krenkelser Det som imidlertid ikke trengs er å sidestille de som opplever en kommentar som strider med deres verdisyn med opplevelsene til de elevene som lever i et rent helvete hver eneste dag. Utvalget foreslår at det innføres nulltoleranse for både mobbing, trakassering, diskriminering og også for såkalte krenkelser. Her begynner utvalget å flytte seg milevis unna det problemet de er satt til å løse. La oss starte med å se på hvordan de definerer krenkelser:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer