OSLO: Venstre har stemt mot alle former for innskrenking i fattige tilreisendes frihet, skriver Espen Ophaug i sitt svar til SVs Marianne Borgen. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
OSLO: Venstre har stemt mot alle former for innskrenking i fattige tilreisendes frihet, skriver Espen Ophaug i sitt svar til SVs Marianne Borgen. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.Vis mer

Oppsiktsvekkende beskyldninger fra SV

Venstre har stått på for å sikre anstendige forhold for alle i byen vår.

Meninger

Det er oppsiktsvekkende at Mariannne Borgen (SV) i Dagbladet 23. juni beskylder flertallet i Oslo bystyre for ikke å ønske anstendige forhold for fattige, når hennes eget parti i regjering foreslo å fjerne midlene til overnatting for bostedsløse.

I 2013 risikerte akuttovernattingstilbudet til fattige tilreisende i Oslo å bli lagt ned, fordi den rødgrønne regjeringen ikke hadde satt av penger til det i statsbudsjettet. Heldigvis ble dette reddet da Venstre i forhandlinger med nåværende regjering fikk gjennomslag for å bevilge ti millioner kroner til et slikt overnattingstilbud i regi av Røde Kors og Kirkens bymisjon. Det var en liten sum som er viktig for byen vår, og for de som trenger det mest.

Å påstå at partiene i Oslo bystyre bygger opp om myter som fører til hat mot tilreisende fattige er ganske drøyt. Venstre sikret at det ikke ble innført tiggeforbud i Oslo. Vi har stemt mot alle former for innskrenking i fattige tilreisendes frihet, og vi har stått på for å sikre anstendige forhold for alle i byen vår.

Debatten om tiggeforbud i Oslo bystyre var krevende, men Venstre sto fjellstøtt. Vi trekker ikke SVs motiver i tvil, selv om de ønsker å gå i byråd med partiet som fremmet forslag om forbud mot tigging innenfor ring 2, på og ved kollektivtrafikk, ved privatboliger og utenfor kjøpesentre fra 1. mai til 1. oktober. Jeg ber om at SV heller ikke gjør det overfor andre. Venstre - og SV - jobber for å sikre retten til å be om hjelp, gode sanitærforhold og overnattingsmuligheter for byens fattige. Vi aksepterer ikke trakassering av noen i byen vår. Venstre kommer til å fortsette kampen for et varmt og raust Oslo.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.