KOMMENTARER

Bitre, greske sitroner

Hvor klokt er det av presidenten i EU-kommisjonen, Jean-Claude Juncker, å be grekerne velge mellom ham og deres egen statsminister, Alexis Tsipras? spør Einar Hagvaag.

«FORRÅDT:» Presidenten i EU-kommisjonen, Jean-Claude Juncker, klarte ikke eller ville ikke skjule sine bitre følelser overfor den greske statsministeren, Alexis Tsipras, etter hans overraskende kunngjøring av folkeavstemning i Hellas. Og Juncker sto fram som leder for ja-bevegelsen i medlemslandet. Foto: DPA / Scanpix / Wiktor Dabkowski
«FORRÅDT:» Presidenten i EU-kommisjonen, Jean-Claude Juncker, klarte ikke eller ville ikke skjule sine bitre følelser overfor den greske statsministeren, Alexis Tsipras, etter hans overraskende kunngjøring av folkeavstemning i Hellas. Og Juncker sto fram som leder for ja-bevegelsen i medlemslandet. Foto: DPA / Scanpix / Wiktor Dabkowski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Foran to digre flagg, EU-flagget og det greske flagget, som begge går i blått, holdt Jean-Claude Juncker, presidenten i EU-kommisjonen, en tale som kommer til å gå inn i historien om finanskrisa i går middag. Diplomatisk er det isfront mellom EU-kommisjonen og medlemslandet Hellas. Politisk blandet presidenten i EU-kommisjonen seg inn i gresk politikk, nærmest som en leder for ja-bevegelsen, som vil godta kravene som EU stiller til Hellas.

- Etter alt jeg har gjort, og etter alt EU-kommisjonen har gjort, føler jeg meg litt forrådt, sa Jean-Claude Juncker.

Hvis formålet var å formidle skuffelse og bitterhet var den følelsesladde talen ypperlig framført. Juncker framsto nesten som en følelsesladd greker, ikke som vi har kjent ham hittil, den tørrvittige ringreven som liker seg best i langvarige forhandlinger til langt på natt i lukkede rom uten røykeforbud.

- Et nei fra grekerne i folkeavstemninga vil bli tolket som et nei til eurosamarbeidet, et nei til Europa, framholdt han.

Og han, som har kalt den greske statsministeren, Alexis Tsipras, «min venn Alexis», øste dårlig skjult sinne over ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer