KOMMENTARER

Framtidas eldreomsorg

Jonas Gahr Støre burde hørt med Raymond Johansen før han kritiserte regjeringens innsats mot arbeidsledighet.

VELFERDSTEKNOLOGI: Teknologi vil redde framtidas eldreomsorg. Det er derfor gledelig å se initiativet fra Oslo Arbeiderparti, skriver Aksel Braanen Sterri.
VELFERDSTEKNOLOGI: Teknologi vil redde framtidas eldreomsorg. Det er derfor gledelig å se initiativet fra Oslo Arbeiderparti, skriver Aksel Braanen Sterri. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Sist uke foreslo Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre å møte den oljeprisskapte arbeidsledigheten med en stimulanspakke. Forslaget fikk tydeligst kritikk fra investor Jens Ulltveit-Moe, som i VG ba politikerne om å «la oljejobbene ryke». Det rådet bør de lytte til.

Den oppblåste oljenæringa trenger ikke mer offentlig støtte. Det vil både forhindre en nødvendig omstilling i næringslivet og gi gale insentiver til bransjen.

Omstilling og bærekraften til framtidas velferdsstat, er to av de store utfordringene Norge står overfor. Det er derfor gledelig å se at Oslo-partiet foreslår et mulig kinderegg. Mens Støre skulle redde oljenæringen presenterte byrådslederkandidat, Raymond Johansen, «planen for framtidas eldreomsorg» i Forskningsparken.

Partiet vil bruke 250 millioner på ny velferds- og helseteknologi, finansiert av en moderat og progressiv eiendomsskatt. Det kan være gunstig både for de offentlige budsjetter, befolkningens velferd og for morgendagens arbeidsplasser.

Bakteppet er vår aldrende befolkning. I 2050 vil det være dobbelt så mange eldre som barn og unge i Norge. Spesielt utfordrende er den forventede økningen i antallet eldre over 80 år. De trenger ofte mye hjelp, og hjelp krever som kjent både penger og varme hender — både lønnet og ulønnet. Da hjelper det ikke at staten tar over ansvaret for eldreomsorgen, slik Siv Jensen og Frp ønsker seg. Problemet er kostnaden og brukertilpassa løsninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer