DEBATT

FNs urettferdige og partiske behandling av Israel bidrar ikke til en fredelig løsning

Israels syn på Gaza-krigen i 2014.

PARTISK: Det er viktig å belyse misforholdet mellom det som blir rapportert i mediene, og de faktiske forhold, mener Irit Kohn.  Foto: Polaris /NTB/Scanpix
PARTISK: Det er viktig å belyse misforholdet mellom det som blir rapportert i mediene, og de faktiske forhold, mener Irit Kohn. Foto: Polaris /NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

FNs menneskerettighetsråd er dominert av land der menneskerettighetene ofte krenkes. Disse landene velger ut Israel og fordømmer systematisk den eneste demokratiske staten i Midtøsten. Menneskerettighetsrådet oppnevnte Schabas/Davis-kommisjonen for å granske hendelser under Gaza-konflikten sommeren 2014. Rapporten ble offentliggjort 22. juni.

Den Israelske regjeringen ønsket ikke å samarbeide med kommisjonen grunnet dens partiske mandat.

Jeg er president for den internasjonale foreningen for jødiske advokater og jurister, en organisasjon som er FN-akkreditert. Vi valgte å samarbeide med kommisjonen, til tross for dens partiske tilnærming. Dette fordi det var viktig for oss å forsøke å gi en forståelse av israelernes opplevelser og lidelser.

Som tidligere direktør for internasjonal avdeling i det israelske justisdepartementet, har jeg deltatt på mange diskusjoner ledet av riksadvokaten om hvordan Israel bør utøve sin rett til selvforsvar i samsvar med internasjonal lov. Den militære generaladvokatens juridiske råd er underlagt sivil gjennomgang av riksadvokaten. Juridiske anbefalinger og avgjørelser tatt av den militære generaladvokaten er åpen for rettslig gransking av Høyesterett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer