KOMMENTARER

Pensjonistenes hærfører

Det vil være dumt å anse Jan Davidsens nye verv som en retrettstilling.

NY JOBB:  Tidligere leder i Fagforbundet, Jan Davidsen, er blitt leder i Pensjonistforbundet.
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
NY JOBB: Tidligere leder i Fagforbundet, Jan Davidsen, er blitt leder i Pensjonistforbundet. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

To års dvale var nok for bergenseren som har utøvd makt på toppnivå i over 20 år. Jan Davidsen (65) lot seg velge til leder av Pensjonistforbundet i juni. Det er ikke like stort og mektig som det største LO-forbundet Davidsen ledet fram til 2013, Fagforbundet. Men Pensjonistforbundet har 210.000 medlemmer og potensial til å bli brysomt for enhver regjering og for enhver arbeidsminister. Det bør dessuten ikke ha noen problemer med rekrutteringen. Antall pensjonister stiger nå med en slik fart at forvalterne av Statens pensjonsfond utland skjelver av beregningsangst. Regjeringer av flere slag har bygget diker mot eldrebølgen i minst femten år. Vi har lest i langtidsprogrammer og i perspektivmeldinger om den økende byrden som legges på en krympende andel yrkesaktive som skal finansiere 68-ernes alderdom. Eldrebølgen nevnes som like truende som innvandringsbølgen og uførebølgen. Mens det i 1970 var fem yrkesaktive bak hver pensjonist, vil det i 2060 være 2,5, ifølge perspektivmeldingen fra 2013.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer