DEBATT

Ritalin hjelper ikke mot omsorgssvikt

Inga Marte Thorkildsen har skrevet en viktig bok.

OMDISKUTERT: Inga Marte Thorkildsens bok "Du ser det ikke før du tror det" har møtt kritikk fra foreningen ADHD Norge, som mener Barne-, likestillings- og inkluderingsministeren er blind for biologiske årsker til diagnosen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OMDISKUTERT: Inga Marte Thorkildsens bok "Du ser det ikke før du tror det" har møtt kritikk fra foreningen ADHD Norge, som mener Barne-, likestillings- og inkluderingsministeren er blind for biologiske årsker til diagnosen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har lest Inga Marte Thorkildsens bok «Du ser det ikke før du tror det». Faktisk har jeg vært heldig å få bli kjent med Inga Marte. Det startet med en mail jeg sendte henne da hun var barneminister. Hun tok seg tid til å svare meg, selv om jeg var voksen og mine erfaringer med barnevernet lå tilbake til begynnelsen av nittitallet.  

Jeg var på lanseringen. Jeg ble ydmyk over alle ungdommene som virkelig takker henne for at hun tar dem på alvor og er deres «trygge voksne».    

Dette er en viktig bok. Jeg er overrasket over at den ikke har ført til mer debatt. Da det endelig kom et debattinnlegg, ble jeg overrasket over hvor det kom fra. ADHD Norge var harde i sitt innlegg. De starter faktisk slik: «Inga Marte Thorkildsens bok «Du ser det ikke før du tror det» fremmer uriktige påstander om ADHD, som kan føre til at barn fratas helsehjelp og mister sine rettigheter.»  

Her må det være en misforståelse. Inga Marte sin bok kan tvert imot føre til at flere får riktig hjelp. Den kan føre til at flere tør å melde fra.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer