DEBATT

Boikott Dagbladet, redd nasjonen!

Jeg er forbannet og overrasket.

AS Norge: Gjengen i Akersgata kan omstille seg selv, så kan offshore-arbeidere sørge for penger på konto for AS Norge, skriver elektrikker Idar Martin Herland.  Foto: Roger Hardy / Samfoto
AS Norge: Gjengen i Akersgata kan omstille seg selv, så kan offshore-arbeidere sørge for penger på konto for AS Norge, skriver elektrikker Idar Martin Herland. Foto: Roger Hardy / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

På vei hjem etter 14 dager offshore, kjøpte jeg avisa for å slappe av og kose meg. Så leste jeg Aksel Braanen Sterri sin kommentar den 02.07.2015. Nok en gang både forbannet og overrasket. Forbannet over hvor lemfeldig gjengen i Akersgata omtaler at mennesker i oljesektoren mister jobben sin. Overrasket over hvor lite de vet om næringslivet generelt, og oljebransjen spesielt.

De siste 14 dagene hadde vi produsert olje og gass for nær en milliard. Kun på den plattformen jeg arbeider. De siste 14 dager. Selskapet jeg arbeider for har flere plattformer. Det er mange selskaper. 77 prosent av overskuddet går til staten. Statens pensjonsfond utland passerte nylig 7000 milliarder kroner.

Og la meg gjøre det klart: Ingen av de pengene kommer fra salg av aviser.

Men Aksel Braanen Sterri mener at det offentlige ikke lenger trenger å støtte den oppblåste oljenæringa. Støtte? La meg si det slik, AS Norge sitter på den berømte greina. Som et samlet norsk pressekorps gjør sitt beste for å sage av!

Hvem skal betale pressestøtten om det blir slutt på oljepengene? Jens Ulltveit-Moe, Kjell Inge Røkke og Eivind Reiten? De kommer nok til å klare seg økonomisk, men at det kommer fellesskapet til gode, kan vi glemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer