DEBATT

Mennesker i prostitusjon er ingen seksuell minoritet

Dersom man virkelig vil jobbe for rettigheten til mennesker som er i prostitusjon burde fattigdomsbekjempelse og en rettferdig asylpolitikk vært prioriterte saker.

UNDERTRYKKELSER:  FN anslår at det er rundt 40 millioner blir prostituert i verden i dag. -Den store majoriteten av mennesker i prostitusjon er ofre for systematiske undertrykkelser, skriver Kvinnefronten. Bildet er fra Kambodsja. Foto: NTB scanpix
UNDERTRYKKELSER: FN anslår at det er rundt 40 millioner blir prostituert i verden i dag. -Den store majoriteten av mennesker i prostitusjon er ofre for systematiske undertrykkelser, skriver Kvinnefronten. Bildet er fra Kambodsja. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Under årets Pride Park i Oslo i slutten av juni sto organisasjonen PION (Prostituertes Interesseorganisasjon i Norge) på stand med budskapet: «SEXWORK IS A PART OF THE GAY COMMUNITY». Teksten var illustrert med et bilde der to par står inntil hverandre og ser kjærlige ut.

Pride handler om kjærlighet, sex, kjønn, tabuer og synliggjøring av minoriteter. Men prostitusjon er ingen seksuell minoritet. Det kan ikke sammenliknes med en seksuell legning eller tenning.

Når den ene parten i en seksuell relasjon betaler for tilgang til en annens kropp, opphører enhver form for likeverd i situasjonen. Ordet samleie betyr bokstavelig talt å «dele leiet». Selve definisjonen på sex som noe frivillig, som noe ønsket av begge parter, forsvinner når ene parten blir kjøpt ut av styresmakten over sin del av «leiet». Dersom prostitusjon er en del av den «seksuelle frigjøring», hvem sin seksuelle frihet er det da vi snakker om?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer