KOMMENTARER

Tør Ukraina å ta et oppgjør med sine egne fascister?

Det som mer og mer likner et bandeoppgjør om kontroll over smuglerruter gir Ukrainas president en gyllen mulighet til å ta et oppgjør med fascistene i Høyre sektor.

UKRAINSKE FASCISTER: Dmytro Jarosj og hans menn. REUTERS/David Mdzinarishvili/Scanpix
UKRAINSKE FASCISTER: Dmytro Jarosj og hans menn. REUTERS/David Mdzinarishvili/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

DET BEGYNTE med kraftig skuddveksling i den lille byen Mukatsjevo i Transkarpatene i Vest-Ukraina sist lørdag. Tre døde og 13 ble såret. To av de døde var paramilitære soldater fra fascistorganisasjonen Høyre sektor. Høyre sektor sa de var kommet til Mukatsjeno for å håndheve loven og stanse smugling av sigaretter til EU-landene Ungarn, Slovakia og Romania. Men da de kom til gymsalen som var eid av en politisk motstander for å «håndheve loven», startet skuddvekslingen mellom Høyre sektor, sikkerhetsvakter og politi.

DET BLE SATT opp veisperringer for å kontrollere bevegelsene til Høyre sektors paramilitære, og Høyre sektor satt selv opp ubevæpnede veisperringer. Spenningen var høy, mens Høyre sektor sentralt forsvarte handlingene til sine kamerater i Mukatsjevo. Ennå holder trolig et titalls menn fra Høyre sektor stand i et skogholt ved Mukatsjevo. Og på kryptisk vis holder Høyre sektors leder, Dmytro Jarosj, sin hånd over sine menn: «Har jeg kontakt med dem? Ingen kommentar», skrev han i et innlegg som han postet på nettet i går. Han fastholdt at hans menn var i sin rett til å bære våpen, og at de drev antikorrupsjonsarbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer