KOMMENTARER

Ap + KrF = sant

Støre er nøkkelen til KrF og Aps regjeringssamarbeid i 2017, skriver Aksel Braanen Sterri.

Ap + KrF = sant
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Nesten 2000 mennesker møtte i går opp til kveldsmøte i den 4000 kvadratmeter store salen i Sarons dal, hovedkvarteret til misjonsbevegelsen Troens Bevis. På scenen preker Rune Edvardsen, sønnen til stifteren Aril Edvardsen. Det er han som er stjerna i dalen. Men i går fikk han konkurranse fra Aps Jonas Gahr Støre og KrFs Knut Arild Hareide, som etter en samtale om den kristne tro fikk trampeklapp fra salen.

Hareide var på hjemmebane, men heller ikke Støre hadde store problemer med å navigere i publikummet ifra store deler av Kristen-Norge. Støre måtte imidlertid fiske større fisk: Hareide og hans partifeller måtte sjarmeres. Selv om troen, ikke politikk, var tema for samtalen mellom de to partilederne, var det som tilskuer umulig å komme forbi det politiske bakteppe: Ap og KrFs mulige regjeringssamarbeid i 2017.

Sommerstevnet i Sarons dal samler flere tusen deltakere fra Kristen-Norge i ni dager for å dyrke den kristne tro. Tidligere i går snakket den svenske forkynneren Carl-Gustav Severin elektrisk om guds håp i samme sal. Edvardsen preket om guds budskap om solidaritet med verdens fattige. De strengene er Støre nødt til å spille på fram mot 2017.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer