KOMMENTARER

Illeluktende fra DN

Hensynet til pressens troverdighet krever at juks får konsekvenser.

JUKS: Daniel G. Butenschøn innrømmer juks for andre gang. Han bør gås etter i sømmene, skriver Aksel Braanen Sterri. Foto: Birgitte Aasen / Aftenposten / NTB Scanpix
JUKS: Daniel G. Butenschøn innrømmer juks for andre gang. Han bør gås etter i sømmene, skriver Aksel Braanen Sterri. Foto: Birgitte Aasen / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

• Les også: Ytterligere juks avdekket

Like etter at Dagbladet publiserte mammabloggeren Karianne Gamkinns blogginnlegg på lørdag, kom beskyldningene om at teksten var et plagiat fra askyourdadblog.com. Søndag fjernet Dagbladet teksten fra nettsidene.

Gamkinn nektet inntil i ettermiddag alt, men til liten nytte. Teksten er åpenbart plagiert, og allerede har ivrige detektiver funnet en annen tekst hun har stjålet.

Slik skadelig praksis er trolig utbredt i bloggosfæren, men juks er dessverre ikke forbeholdt de uredigerte deler av offentligheten.

Som avslørt av Øistein Refseth på søndag var også toppoppslaget i Dagens Næringslivs lørdagsmagasin, «Klagemuren», et direkte plagiat av flere amerikanske kilder.

Journalisten som har tatt på seg det fulle og hele ansvaret, Daniel G. Butenschøn, har bevisst utgitt seg for å snakke med folk han ikke har snakket med, og stjålet flere sitater fra New Yorker og New York Times. «Anonyme kilder» viste seg i tillegg å være tekster hentet fra nett. 

Nå er artikkelen fjernet fra nett, og DN har beklaget. Reaksjonene i kjølvannet av avsløringen har vært delte. Flere føler seg med rette sveket og ført bak lyset. Andre kan ikke fatte hvordan en slik bevisst fabrikkering har forekommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer