DEBATT

Hei, Solidox! Kan jeg få tannkrem til barn?

Verden forteller jentene mine at å være søt er viktigst og at rosa er tilbudet de får.

PUSS PUSS: Mina Gerhardsen er lei av at verden forteller jentene hennes at de skal være søte og rosa, selv når de pusser tennene. Foto: Tarjei E Krogh/Samfot/NTB Scanpix Innfelt: Faksimile, solidox.no
PUSS PUSS: Mina Gerhardsen er lei av at verden forteller jentene hennes at de skal være søte og rosa, selv når de pusser tennene. Foto: Tarjei E Krogh/Samfot/NTB Scanpix Innfelt: Faksimile, solidox.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken svarte jeg på en undersøkelse om barnetannkrem. Det er sommertid og jeg satt og surra på mobilmail og hadde slikt å gjøre. Skjønte at det nå er Solidox som kommer med ny tannkrem for barn. Eller ikke for barn, viste det seg, men for jenter eller gutter. Den nye tannkremen skal komme i to design for jenter og to for gutter, sto det i omtalen. Solidox fortsetter derfor linjen fra dagens produkt, der gutter får blå tannkrem med den skumle dinosauren Tannus, mens jentene får en rosa utgave med det søte rådyret Pusseline.

Jeg kjenner at jeg er lei. Hvorfor kan vi ikke få en barnetannkrem som er for barn? En som passer til både gutter og jenter? Hvorfor skal jentene bare tilbys søtt og rosa og gutta bare tøft og blått? Som mamma til to jenter blir jeg oppgitt over at vi skaper så små rom for ungene. Spekteret blir så lite. Det krever mye av oss foreldre for å være motvekt mot denne rosa bølgen. Jeg prøver å fortelle jentene mine at snill og smart er det viktigste. Jeg sier at de er sterke og modige og jeg heier alt jeg kan på at de skal klatre i trær eller andre ting som er litt høyt og passe farlig. Men verden forteller dem at å være søt er viktigst og rosa er det tilbudet de får.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer