DEBATT

I dag er jeg lei!

Jeg er møkk lei av å bruke tiden min på å tilbakevise grumsete tankegods i debattene om flyktninger.

MENNESKER ØNSKER SEG EN FRAMTID:  Nei, trygdeytelsene i Europa er ikke den viktigste pull-faktoren. Krig, nød, konflikter, undertrykking, sult og håpløshet er de viktigste PUSH-faktorene. Derfor reiser folk hjemmefra. Folk ønsker seg levende barn med en framtid. Så enkelt, skriver kronikkforfatteren.
Foto: Kripos / NTB scanpix
MENNESKER ØNSKER SEG EN FRAMTID: Nei, trygdeytelsene i Europa er ikke den viktigste pull-faktoren. Krig, nød, konflikter, undertrykking, sult og håpløshet er de viktigste PUSH-faktorene. Derfor reiser folk hjemmefra. Folk ønsker seg levende barn med en framtid. Så enkelt, skriver kronikkforfatteren. Foto: Kripos / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er drittlei av å bruke tiden min på tilbakevising, også kalt debunking av løgn og myter. Jeg er møkklei av påstanden om "no-go-soner", de er så ettertrykkelig tilbakevist, enten det nå gjelder påstanden om svenske, tyske, franske eller britiske sådanne — men det biter ikke på dem som vil skremme eller som vil skremmes.

Jeg er skittlei av myten om hordene, svermene og bølgen. Vi har ingen bølge i Europa. Det er ikke ulovlig å ta seg til Europa. De færreste *vil* til Europa. Folk vil helst være hjemme, om det er mulig og om det er håp å finne.

Jeg er pisslei av myten om innføring av sharia, om muslimsk dominans i teoretisk potens. Det finnes ikke belegg for myten. Likevel bruker jeg tid på å debunke dette, gang på gang på gang.

Nei, for svarte, alle *kan* ikke hjelpes i nærområdene. Hva slags idiotisk avlatstenkning er det? Slutt å snakke teori! I praksis, hver eneste dag, ser vi at "hjelpe i nærområdene" ikke får pengene sine, må kutte i matvareprogrammer, mangler helsestell, mangler skole, mangler trygghet, mangler framtidshåp og alt dette skaper gnisninger og konflikter som eskalerer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.