DEBATT

I dag er jeg lei!

Jeg er møkk lei av å bruke tiden min på å tilbakevise grumsete tankegods i debattene om flyktninger.

MENNESKER ØNSKER SEG EN FRAMTID:  Nei, trygdeytelsene i Europa er ikke den viktigste pull-faktoren. Krig, nød, konflikter, undertrykking, sult og håpløshet er de viktigste PUSH-faktorene. Derfor reiser folk hjemmefra. Folk ønsker seg levende barn med en framtid. Så enkelt, skriver kronikkforfatteren.
Foto: Kripos / NTB scanpix
MENNESKER ØNSKER SEG EN FRAMTID: Nei, trygdeytelsene i Europa er ikke den viktigste pull-faktoren. Krig, nød, konflikter, undertrykking, sult og håpløshet er de viktigste PUSH-faktorene. Derfor reiser folk hjemmefra. Folk ønsker seg levende barn med en framtid. Så enkelt, skriver kronikkforfatteren. Foto: Kripos / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er drittlei av å bruke tiden min på tilbakevising, også kalt debunking av løgn og myter. Jeg er møkklei av påstanden om "no-go-soner", de er så ettertrykkelig tilbakevist, enten det nå gjelder påstanden om svenske, tyske, franske eller britiske sådanne — men det biter ikke på dem som vil skremme eller som vil skremmes.

Jeg er skittlei av myten om hordene, svermene og bølgen. Vi har ingen bølge i Europa. Det er ikke ulovlig å ta seg til Europa. De færreste *vil* til Europa. Folk vil helst være hjemme, om det er mulig og om det er håp å finne.

Jeg er pisslei av myten om innføring av sharia, om muslimsk dominans i teoretisk potens. Det finnes ikke belegg for myten. Likevel bruker jeg tid på å debunke dette, gang på gang på gang.

Nei, for svarte, alle *kan* ikke hjelpes i nærområdene. Hva slags idiotisk avlatstenkning er det? Slutt å snakke teori! I praksis, hver eneste dag, ser vi at "hjelpe i nærområdene" ikke får pengene sine, må kutte i matvareprogrammer, mangler helsestell, mangler skole, mangler trygghet, mangler framtidshåp og alt dette skaper gnisninger og konflikter som eskalerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer