Vi aksepterer ikke at en gruppe som ønsker å redusere andres frihet kaprer frihetsbegrepet

Feministisk Initiativ vet ikke hva frihet er.

Totalitære: Feministisk Initiativ vil at du skal velge blant det de har plukket ut som riktige valg. Dette er ikke frihet, men totalitært tankegods, skriver Arnt Rune Flekstad og Hilde Charlotte Blomberg. Foto: Privat.
Totalitære: Feministisk Initiativ vil at du skal velge blant det de har plukket ut som riktige valg. Dette er ikke frihet, men totalitært tankegods, skriver Arnt Rune Flekstad og Hilde Charlotte Blomberg. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hanne Beth Takvam-Borge fra Feministisk Initiativ går høylytt ut og påstår at de er det eneste partiet som setter frihet øverst på agendaen. Forhåpentligvis er dette noe de sier fordi de ikke har fått med seg at Liberalistene ble stiftet i fjor høst. Vårt motto er «Ditt liv, ditt valg». Frihet for enkeltmennesket er vårt grunnprinsipp.

Vi i Liberalistene er glade for å få en debatt om frihet. Men ordet frihet må defineres, og vi lurer på hva slags definisjon FI legger til grunn. For oss kan frihet defineres ut ifra kardemommeloven: «Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil.»

For å være fri må du kunne leve ditt liv som du selv ønsker, og uten innblanding fra andre gjøre dine egne valg, og respektere alle fredelige menneskers rett til det samme.

Feministisk Initiativ forsøker å kuppe definisjonen av ordet «frihet», for det er åpenbart at de er motstandere av den opprinnelige betydningen - nemlig fraværet av tvang og vold.

Feministisk Initiativ representerer ikke noe nytt, men derimot mer av det samme gamle. De ønsker å innføre stadig flere offentlige inngrep i individets liv. Dine valg skal begrenses. Det som ikke er godkjent og akseptert skal undertrykkes.

Frihet handler som kjent om det du selv anser som positivt, men ikke minst handler det om ting som er ansett som negativt. Om naboen bruker pengene sine på noe du synes er tull, er dette hans frihet. Om noen velger en livsstil eller har en seksuell legning du ikke er komfortabel med, er det ikke noe du skal kunne begrense, på samme måte som de ikke skal kunne begrense din rett til å ha utøve ditt livssyn.

I kronikken i Dagbladet skriver Feministisk Initiativ at deres mål er at alle skal ha like mye makt til å påvirke eget liv og samfunnet ellers. Og hvordan vil FI påvirke? Jo, blant annet ved å kreve at andre mennesker skal leve etter et såkalt «feministisk» ideal, samt å være tilhenger av å bruke folks hardt ervervede penger til formål de selv prioriterer. Partiet vil med andre ord bruke tvang til å oppnå sine mål. Hva med de som ikke ønsker å leve slik som Feministisk Initiativ prediker? De har bare ikke skjønt sitt eget og samfunnets beste, må vite. Ergo gir ikke dette partiet folk frihet til å velge selv. FI vil at du skal velge blant det de har plukket ut som riktige valg. Dette er ikke frihet, men totalitært tankegods.

Vi antar «større statlig kontroll, og flere forbud og reguleringer» ikke klinger like godt på en brosjyre. Det virker ikke som om ledelsen har helt troen på det de ønsker å gjøre - så det må pakkes inn i mange lag med tåkeprat.

Hanne Beth Takvam-Borge snakker om et rosa budskap som skyller inn over Norge. Men hun må ha sett feil, for budskapet i den begynnende bølgen er lilla. Den siste uken har mange aktive medlemmer fra Liberalistene stått i sine lilla farger på Karl Johan og spredt budskapet om frihet til Oslos borgere. Ved vår side har det stått et forlatt lite rosa dukkehus preget med Feministisk Initiativ sin logo. Vi så dem så vidt en kort stund her om dagen, da NRK tydeligvis skulle komme på besøk. Rett etterpå forsvant de igjen.

Liberalister aksepterer ikke at en gruppe som ønsker å redusere andres frihet skal få muligheten til å kapre begrepet frihet. Det er på tide at intolerante mennesker lærer forskjellen på det å kreve at andre går i takt - og det å ha retten til selv å gjøre sine valg på godt og vondt.

Mens FI ønsker å påtvinge oss deres verdisyn, ønsker vi å la mennesker bestemme selv. Ditt liv, ditt valg.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer