DEBATT

Sprer den høyrepopulistiske, nedrige møkka si over landet

Det er Per Sandberg som er den sikreste garantien for en skikkelig flyktningestrøm. Han vet det bare ikke selv.

Flomvarsel i Sandberg-land: Norge oversvømmes. Ikke av flyktninger, men av en brun og klebrig ordsuppe som har sitt opphav et sted i Per Sandberg, skriver Venstres Rebekka Borsch. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Flomvarsel i Sandberg-land: Norge oversvømmes. Ikke av flyktninger, men av en brun og klebrig ordsuppe som har sitt opphav et sted i Per Sandberg, skriver Venstres Rebekka Borsch. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Norge oversvømmes. Ikke av flyktninger, men av en brun og klebrig ordsuppe. Den legger seg som et stinkende teppe mellom bakker og berg, stadig vasser man rundt i den, ingen unnslipper den retoriske dritten. Den har sitt opphav et sted i Per Sandberg; den pipler og renner ut av mannen i ett sett. Og han ligger ikke på latsiden, han sprer den høyrepopulistiske, nedrige møkka si over hele det langstrakte land med jevne mellomrom.

I forgårs varslet møkkasprederen storstilt flyktningflom. Han refset og irettesatte regjeringen, Stortinget, kommuner og alle som ønsker å ta imot mennesker i nød. Bablet om en eksplosjon i antall flyktninger som truer med å innta Norge på grunn av Stortingets «useriøse» Syria-vedtak. Flyktninger som tømmer kommunekassene og fratar de eldre omsorgen. Det var ekstra tynn suppe fra Sandberg denne gangen - men med en særs vemmelig eim. «Møkkamannen» var ute etter å skape frykt blant folk flest. Fremmedfrykt som stemmesanker i kommunevalget er Sandbergs suppeoppskrift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer