Frykten for rasering er usaklig og ubegrunnet

Vi mener Marka er stor nok til å romme et mangfold av aktiviteter og ønsker velkommen både de som sykler, bruker rullestol, klatrer, går på ski, jogger, aker eller går på fottur.

Aktivitetssoner i Marka: Det skal være områder der vi vil tillater små tilpasninger, som for eksempel gjør at rullestolbrukere enklere kan komme seg ut i vannet slik som på Sognsvann, skriver Guri Melby og Stian Berger Røsland. Foto: NTB Scanpix og Jacques Hvistendahl/Dagbladet.
Aktivitetssoner i Marka: Det skal være områder der vi vil tillater små tilpasninger, som for eksempel gjør at rullestolbrukere enklere kan komme seg ut i vannet slik som på Sognsvann, skriver Guri Melby og Stian Berger Røsland. Foto: NTB Scanpix og Jacques Hvistendahl/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med aktivitetssonene ønsker vi å bidra til at flere kommer seg ut. Det er ikke en uthuling av Markaloven, det blir en stadfesting av det sterke vernet Marka har hatt, og skal fortsette å ha.

Vi tror at jo flere som aktivt bruker Marka, jo større oppslutning har et sterkt vern av Marka. Raymond Johansens frykt for en rasering av Østmarka i Dagbladet 25/8 er derfor både usaklig og ubegrunnet.

Oslofolk har et sterkt engasjement for Marka. Marka er vår felles grønne tumleplass. For mange Osloborgere er det her vi finner ro, naturopplevelser eller er aktive med familie og venner. Byrådets mål er å åpne opp Marka for enda flere. Det er det som er bakgrunnen for vårt forslag til ny kommuneplan, der vi tar til orde for «aktivitetssoner» i inngangen til Marka.

Det skal være områder der vi vil tillater små tilpasninger, som for eksempel gjør at rullestolbrukere enklere kan komme seg ut i vannet slik som på Sognsvann, at vi rydder en sti for terrengsykling eller at vi tilrettelegger for klatring. Disse tiltakene er rettet mot dem som kanskje ikke bruker Marka så mye i dag, eller de som ikke har anledning til å gå turer på stier som ikke er tilrettelagt for rullestol. Vårt mål er også å trekke flere unge ut i Marka, og kanskje er sykling ned en tilrettelagt sti i randsonen av Marka mer interessant enn de vidstrakte områdene med uberørt natur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer