DEBATT

Upresis og feilaktig fremstilling om rasisme i Israel

Det er underlig å se hvordan enkelte personer i deler av den offentlige debatten presenterer forenklende generaliseringer om komplekse interne og eksterne anliggender hva gjelder Israel.

Som en ivrig fotballsupporter, kan jeg med stolthet si at mitt eget fotballag, Hapoel Tel Aviv, vanligvis har 3 eller 4 spillere som ikke er jøder. Dette er mer enn befolkningsgrunnlaget skulle tilsi, skriver den israelske ambassadøren i Norge. Foto: NTB scanpix.
Som en ivrig fotballsupporter, kan jeg med stolthet si at mitt eget fotballag, Hapoel Tel Aviv, vanligvis har 3 eller 4 spillere som ikke er jøder. Dette er mer enn befolkningsgrunnlaget skulle tilsi, skriver den israelske ambassadøren i Norge. Foto: NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Nok en gang blir det tydelig hvor enkelt det er å fremsette grove påstander om Israel uten å fremlegge kilder. Det er underlig å se hvordan enkelte personer i deler av den offentlige debatten presenterer forenklende generaliseringer om komplekse interne og eksterne anliggender hva gjelder Israel. Retorikken er ofte problematisk, der synsing og udokumenterte påstander blir brukt som premisser for egen overbevisning. I dette tilfellet inneholder kronikken så mange feilaktige opplysninger at det hele rett og slett blir pinlig. Vi kan jo f.eks. informere om at navnet på den 18 måneder gamle palestinske gutten som ble drept i den barbariske mordbrannen 31. juli, het Ali Saad Dawabsheh, og ikke Yedioth Aharonoth som er en av Israels største aviser.

Når det gjelder rasisme og fotball er det utvilsomt at fotballaget Beitar Jerusalem har et problem. Faktum er at dette er et unntakstilfelle. Israelsk fotball er tvert imot en suksesshistorie når det kommer til integrering mellom jøder, muslimer og kristne. Som en ivrig fotballsupporter, kan jeg med stolthet si at mitt eget fotballag, Hapoel Tel Aviv, vanligvis har 3 eller 4 spillere som ikke er jøder. Dette er mer enn befolkningsgrunnlaget skulle tilsi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer