Marka er trygg

Det er helt uaktuelt å bruke aktivitetssonene som en snarvei til å sette i gang større utbygginger. Det er Venstres ubetingede løfte, og det vil vi ikke vike en tomme på.

Svarer på kritikken: Aktivitetssonene endrer ikke Markaloven. Det har bystyret hverken ønske om eller myndighet til å gjøre, skriver Guri Melby. Foto: Privat.
Svarer på kritikken: Aktivitetssonene endrer ikke Markaloven. Det har bystyret hverken ønske om eller myndighet til å gjøre, skriver Guri Melby. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har de siste dagene publisert en rekke reaksjoner til mitt og byrådsleder Stian Berge Røslands innlegg om aktivitetssoner i Marka. Det er flere som oppfatter det som utydelig hva Venstre og Høyre mener er hensikten med forslaget, og hva som foreslås tillatt i aktivitetssonene. Jeg forklarer gjerne.

Aktivitetssonene endrer ikke Markaloven. Det har bystyret hverken ønske om eller myndighet til å gjøre. Markaloven vil fortsatt gjelde innenfor aktivitetssonene. Det betyr at det fremdeles vil være byggeforbud i Marka, også i aktivitetssonene. I dag er det mulig å få unntak for dette byggeforbudet dersom forslaget er i tråd med formålene i Markaloven: friluftsliv, naturopplevelse og idrett. Dette er en politikk det har vært bred enighet om lenge, og vil ikke endres med aktivitetssonene. Det åpnes heller ikke for nye eller andre typer tiltak i aktivitetssonene.

Hensikten med at kalle noen områder i randsonen av Marka for aktivitetssoner, er å signalisere at det er mer ønskelig med enkel tilrettelegging for ulike former for friluftsliv i disse områdene, enn i de øvrige delene av Marka, som vi mener bør fortsette å være uberørt natur. Derfor vil vi åpne for at de aller minste tiltakene innenfor disse klart definerte områdene kan få en forenklet saksbehandling. Det betyr at dersom en terrengsykkelgruppe for eksempel ønsker å rydde og tilrettelegge en sti for sykling, så kan de få svar på en søknad i løpet av noen måneder, istedenfor at det skal ta flere år. Det er ikke gitt at svaret blir ja, men svaret vil komme mye raskere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer