DEBATT

Fremtiden ligger i den grønne blokken

Hvis SV, MDG, Venstre og KrF går sammen før valget i 2017, får vi en mektig grønn blokk i norsk politikk.

VI TRENGER en helt ny kraft og helt nye tanker inn i norsk politikk, skriver Arild Hermstad i Framtiden i våre hender. Foto: NTB Scanpix
VI TRENGER en helt ny kraft og helt nye tanker inn i norsk politikk, skriver Arild Hermstad i Framtiden i våre hender. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Mens ekstremværet «Petra» herjer det sørlige Norge, får vi enda en påminnelse om at tempoet i den grønne omstillingen må opp flere hakk. Da holder det ikke at vi har et grønt parti på litt over fire prosent på vippen i Oslo.

Debatten om «blokkuavhengighet» må ta slutt. Kampen mellom den røde og den blå blokken er uansett en kamp mellom to grå blokker. Det er nå tid for noe mer enn et grønt parti, vi trenger en grønn blokk. Tiårene med flikking på Høyre, Frp og Arbeiderpartiets fossilpolitikk bør være over.

Forutsetningen er gode: De fire partiene har hele miljøbevegelsen med seg. Antakelig også støtte fra Den norske kirke, som også mener dette er vår tids viktigste sak. I tillegg er flere fagforbund på gli. MDG har allerede vist hvordan de klarer å mobilisere unge velgere. Valgdeltakelsen i årets kommunevalg er bare rundt 60%. En grønn blokk kan representere noe helt nytt og få folket opp av sofaen. Potensialet er åpenbart!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer