KOMMENTARER

Fabelaktig Springsteen-hyllest på Kapittel-festivalen

Og «Hel ved» blir snart til «Norwegian Wood».

FANTASTISK KONSERT: Pedro Carmona-Alvarez ga jernet der han fylte inn både for Bruce Springsteen og Little Steven, mens Anlaug Børsheim sørget for poetiske versjoner, blant annet gikk hun Emmylou Harrris en høy gang i «Tougher Than The Rest». Det lyse hodet i midten er selvsagt poeten Frode Grytten. Foto: Fredrik Wandrup
FANTASTISK KONSERT: Pedro Carmona-Alvarez ga jernet der han fylte inn både for Bruce Springsteen og Little Steven, mens Anlaug Børsheim sørget for poetiske versjoner, blant annet gikk hun Emmylou Harrris en høy gang i «Tougher Than The Rest». Det lyse hodet i midten er selvsagt poeten Frode Grytten. Foto: Fredrik Wandrup Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Til tross for kald krig, økonomiske problemer og løse kanoner på presidentkandidat-dekket, synes Amerika litterært å være i støtet. I hvert fall i Stavanger, der årets Kapittel-festival har «Amerika» som tema.

Nylig ble også de norskamerikanske litteraturdagene arrangert på Litteraturhuset i Oslo, og folk med sans for amerikansk litteratur forventer ar De Aderton snart vender blikket over Atlanterhavet - til tross for at et av medlemmene, Horace Engdahl - har hevdet at diktere der borte ikke henger med i de intellektuelle svingene.

Men nå kan det vel ikke være flere franskmenn igjen som ha prisen, slik at mulighetene åpner seg for folk som Don DeLillo, Cormac McCarthy, Joyce Carol Oates, Don DeLillo, Bob Dylan, Thomas Pynchon - eller Philip Roth, til tross for at han har sagt at han ikke vil skrive mer. Alle vet at man ikke kan stole på diktere.

Et stort knippe av dem er her i oljebyen, både fra den nordlige og den sørlige delen av kontinentet.

Patricia Lockwood er blitt hyllet høyt og lavt i amerikanske medier for å ha pumpet nytt blod inn i amerikansk poesi, med «Balloon Pop Outlaw Black» (2012) og «Motherland Fatherland Homelandsexuals» (2014). Hun opererer også på twitter i en sjanger hun kaller «sext» og er kjent for prosadiktet «Rape Joke»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer