DEBATT

Samarbeid gir resultater

For å lykkes i klimapolitikken må de grønne partiene bruke sine posisjoner til å gå inn i forpliktende samarbeid med de store partiene.

Guri Melby (Venstre) vil at de grønne partiene skal gå inn i forpliktende samarbeid med de store partiene, her er hun sammen med De Grønnes Lan Marie Ngyen tidligere i høst.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Guri Melby (Venstre) vil at de grønne partiene skal gå inn i forpliktende samarbeid med de store partiene, her er hun sammen med De Grønnes Lan Marie Ngyen tidligere i høst. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Arild Hermstad vil ha en ny grønn blokk som kan «få folket opp av sofaen» og «ta til orde for tøffe grep». Jeg forstår hvor han vil, men løsningen er dårlig. For det første er forutsetningen om at miljøpartiene vil få flere velgere dersom de slår seg sammen i en fast blokk lite gjennomtenkt. Jeg tror at de politiske forskjellene mellom miljøpartiene Venstre, SV og MDG utløser den største bredden av miljøstemmer. I Oslo i 2015 kunne du stemme på et miljøparti dersom du var sosialist, liberal eller uavhengig velger.

Jeg tror heller ikke at SV eller Venstre vil få flere velgere dersom de blir ettsakspartier. Det er positivt at også de som setter skole eller oppvekst først kan stemme på våre to partier. MDG tiltrekker seg kanskje nye velgere, men det er usannsynlig at de som har miljø som eneste sak vil utgjøre et flertall i befolkningen. Så lenge det finnes andre saker som utvilsomt også fortjener politisk oppmerksomhet, slik som frihet, like muligheter og et sosialt sikkerhetsnett, er det helt legitimt. Velgere bør kunne forvente at partier har løsninger på miljøspørsmålet og at de leverer svar på andre store og små spørsmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer