DEBATT

Grønn blokk? Ja, takk!

Vår dør står åpen.

KLAR: Det er mange ting som skiller partiene på tvers av blokkene i norsk politikk, men hvis det er noe som kan virke samlende, så er det miljøpolitikken, skriver Rasmus Hansson.

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KLAR: Det er mange ting som skiller partiene på tvers av blokkene i norsk politikk, men hvis det er noe som kan virke samlende, så er det miljøpolitikken, skriver Rasmus Hansson. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Arild Hermstad i Framtiden i Våre Hender tar til orde for en «grønn blokk» i norsk politikk. Miljøpartiet De Grønne ønsker forslaget velkommen, og vil bidra til å styrke det grønne samarbeidet. Det er mange ting som skiller partiene på tvers av blokkene i norsk politikk, men hvis det er noe som kan virke samlende, så er det miljøpolitikken. Standpunktene til stridsspørsmål som oljeboring i Lofoten og Vesterålen forener partier som KrF, Venstre, Senterpartiet, SV og MDG.

På den annen side fungerer også dårlig klimapolitikk samlende på våre to største partier: Høyre og Arbeiderpartiet tar avstand fra klimafornekterne på ytre høyre fløy mens de kjemper for å åpne stadig flere områder for oljebransjen og lar utslippene stige. Derfor er det betimelig av Framtiden i Våre Henders leder Arild Hermstad når han 18. september tar til orde for en sterkere «grønn blokk» i norsk politikk i Dagbladet.

De mest miljøengasjerte partiene er alle enige i at klima, og bærekraft er vår tids viktigste sak. Men merkelig nok er de samme partiene lunkne til å ha et samarbeid i en grønn blokk, på grunn av andre politiske stridsspørsmål. Venstres Guri Melby avviser for eksempel Arild Hermstads forslag på Politisk kvarter den 22. september, fordi hun mener det ikke lar seg gjøre å samarbeide om øvrige spørsmål. Det poenget gjentar hun i Dagbladet 25. september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer