DEBATT

Tafatte Venstre

Disse fire partiene kan snu norsk politikk på hodet.

FRAMTIDA:  Hva om disse fire partiene våren 2016 presenterte et grønt regjeringsalternativ? Foto: NTB Scanpix
FRAMTIDA: Hva om disse fire partiene våren 2016 presenterte et grønt regjeringsalternativ? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Etter vårt utspill om at SV, MDG, Venstre og Krf burde skape en ny grønn blokk i politikken, svarte Guri Melby (V) at dette var en dårlig idé. Årsaken er at Venstre allerede får til så mye på miljøområdet og fordi velgerne vil vite hva partiene mener på andre områder enn miljø.

Noen dager senere svarer Rasmus Hansson (MDG) at han støtter FIVHs idé. Også fra forskerhold har innspillet vært debattert. Anne Therese Gullberg ved Cicero innvender at hun ikke tror det vil være nok nordmenn som er villig til å prioritere klima på topp. Hun støtter seg til tidligere undersøkelser om hvilke tema nordmenn synes er viktige.

Når Venstre og Cicero argumenterer mot forslaget, peker de tilbake i tid. Så la oss gjøre det samme. La oss gå bare to til tre år tilbake. Hvor mange var det som trodde at MDG ville blitt hovedstadens tredje største parti og betydelig større enn Venstre? Hvem ville trodd at de i dag definerer det politiske flertallet i Oslo?

Venstre og Cicero bør snu på årsakssammenhengen. Partiene kan ikke vente på og tilpasse seg befolkningens preferanser. Dere må skape dem! Vi vet at befolkningen ser til toneangivende enkeltpersoner, organisasjoner og partier når de skal skape seg et bilde av hva som er viktige politiske saker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer