DEBATT

Nobels gretne gubber

Det er til sammen 273 nominerte til årets Fredspris, og det burde være selvsagt at disse kommer foran småbitter kjekling mellom to oppblåste egoer.

OPPBLÅSTE:  Det er en flau affære når tidligere leder av Nobelkomitéen Thorbjørn Jagland og tidligere direktør av Nobelinstituttet Geir Lundestad bruker innspurten før annonseringen av årets Fredspris-vinner på offentlig drittkasting, skriver kronikkforfatteren. Foto: Øistein Norum Monsen
OPPBLÅSTE: Det er en flau affære når tidligere leder av Nobelkomitéen Thorbjørn Jagland og tidligere direktør av Nobelinstituttet Geir Lundestad bruker innspurten før annonseringen av årets Fredspris-vinner på offentlig drittkasting, skriver kronikkforfatteren. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Om ti dager kunngjøres vinneren av en av verdens mest ærefulle utmerkelser. Men spørsmålet om hvem Nobels Fredspris går til i år har så langt vært fraværende i norske medier. Vi har derimot blitt servert en tabloidisert og pinlig feide mellom tidligere sentrale personer i Nobelsekretariatet. Man bør heller være litt mer opptatt av hvem som kan få prisen.  

Nobels Fredspris har siden 1901 blitt tildelt individer og organisasjoner som på ulike vis har bidratt til fred og forsoning i verden. Prisen har gjennom årenes løp hedret store personligheter som Dalai Lama, Mikhail Gorbachev og sist Malala Yousafzai. Det er derfor en flau affære når tidligere leder av Nobelkomitéen Thorbjørn Jagland og tidligere direktør av Nobelinstituttet Geir Lundestad bruker innspurten før annonseringen av årets vinner på offentlig drittkasting. Etter utgivelsen av Lundestads bok Fredens Sekretær har norske medier fokusert mer på Jaglands dårlige vitser enn mulige kandidater til årets fredspris. Det er unødig å si at dette er dårlig reklame for Nobelkomiteen, hvis ærefulle oppdrag er å hedre fredsforkjempere.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer