DEBATT

Statsbudsjett for krisetider

Elleve organisasjoner har gått sammen med et felles krav om tre milliarder til Syria-krisen i statsbudsjettet.

Familier på flukt vandrer i øyeblikket langs europeiske motorveier og møter piggtrådgjerder på ferden. Nå har en gruppe på elleve organisasjoner gått sammen for å kreve tre milliarder av statsbudsjettet til Syria-krisen. Foto: NTB scanpix.
Familier på flukt vandrer i øyeblikket langs europeiske motorveier og møter piggtrådgjerder på ferden. Nå har en gruppe på elleve organisasjoner gått sammen for å kreve tre milliarder av statsbudsjettet til Syria-krisen. Foto: NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

7. oktober legger den norske regjeringen fram forslag til neste års statsbudsjett. Det er et budsjett som vil sette rammene for hvordan vi skal handle - stilt overfor den største humanitære krisen i vår generasjon.

Medmenneskeligheten og engasjementet privatpersoner, organisasjoner og bedrifter her i Norge har vist den siste tiden har vært uvurderlig. Nå må også norske politikere vise mer handlekraft. Krisen i Syria krever ekstraordinær innsats både fra oss som medmennesker og fra de politikerne som sitter med makten både på Stortinget og rundt omkring i landets kommuner.

Derfor mener vi vårt land nå må samles om følgende:

• Norge må ta aktiv del i en felles europeisk innsats for syriske flyktninger

• Alle må bidra til en nasjonal dugnad

• Norge må bevilge tre milliarder til Syria og nabolandene i neste års statsbudsjett

Her hjemme har vi sett hjerteskjærende bilder av druknede barn, desperate foreldre og flyktninger som kastes mellom håp og fortvilelse på vei til sikkerhet i Europa. Det har blitt skapt et bilde av at Europa står overfor en flyktningkrise. Dette er bare delvis riktig. Det er en flyktningkrise, men den befinner seg i første rekke i Syria og nabolandene. Rundt tolv millioner syrere er drevet på flukt fra sine hjem, enten innad i Syria eller til nabolandene. Under fire prosent har flyktet videre til Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer