«Hei igjen Bjørn Kjos. Det er nå to dager siden jeg skrev til deg sist. Da fikk du en opprørt epost fra flyplassen i Oakland ...»

Maria med åpent brev til Norwegian-sjefen.

BLE IGJEN I OAKLAND: Maria Fürst ble sittende igjen på flyplassen i Oakland mens familien fløy hjem til Norge. Hun fikk ikke være med Norwegian-flyet da besetningen var engstelige for at hun skulle få et allergianfall om bord. En eventuell erstatningssum vil hun donere til Leger uten Grenser. Foto: Privat
BLE IGJEN I OAKLAND: Maria Fürst ble sittende igjen på flyplassen i Oakland mens familien fløy hjem til Norge. Hun fikk ikke være med Norwegian-flyet da besetningen var engstelige for at hun skulle få et allergianfall om bord. En eventuell erstatningssum vil hun donere til Leger uten Grenser. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Norwegian: - En riktig uheldig situasjon

Hei igjen Bjørn Kjos

Det er nå to dager siden jeg skrev til deg sist. Da fikk du en opprørt epost fra flyplassen i Oakland, der jeg var strandet etter å ha blitt nektet adgang på Norwegians flygning til Oslo på grunn av nøtteallergi. Mann og to døtre var allerede om bord på flyet, og reiste hjem uten meg.

Uten å gå så langt inn i saken, kan jeg friske opp hukommelsen din med at jeg før egen boarding fortalte det amerikanske crewet ved gaten at jeg hadde fått i meg noen spor av peanøtter en halvtime tidligere, at jeg kjente meg helt fin, men hadde oppdaget at min egen EPI-pen var utgått på dato, og derfor lurte på om det fantes en tilsvarende om bord på flyet — sånn i tilfelle noe skulle skje. Jeg fikk beskjed om at det var en adrenalinsprøyte om bord, men også at kabinpersonalet ikke visste hvordan å bruke den, og derfor ikke hadde så lyst til å ha meg med opp i lufta. Jeg forsikret de som jobbet på gaten om at jeg kunne bruke medisinen, og dessuten at jeg alltid merker en allergisk reaksjon umiddelbart, derfor var det uansett usannsynlig at noe skulle skje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer