KOMMENTARER

Kritikk som fortjent

Kjetil Rolness bommer grovt i sitt forsvar for Hege Storhaug.

ISLAMKRITIKER: Debatten om islam og innvandring fortjener bedre enn Hege Storhaug og HRS, skriver Aksel Braanen Sterri. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
ISLAMKRITIKER: Debatten om islam og innvandring fortjener bedre enn Hege Storhaug og HRS, skriver Aksel Braanen Sterri. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Kjetil Rolness forsøker i Dagbladet 3. oktober å renvaske Hege Storhaug, den kontroversielle informasjonslederen i Human Rights Service (HRS).

De enøyde kritikerne, gjerne plassert på venstresida, kaller henne rasist og enspora islamkritiker, men de «bryr seg verken om hennes motiver, verdier, innsikter eller argumenter», mener han. «De er opptatt [av] å ta henne.»

Egentlig er Storhaug «drevet av et dypt humanistisk engasjement, en sterk tro på demokratiet og en alvorlig bekymring for velferdsstatens framtid», forteller Rolness. Han skal ha for å være kontrær, men det får være måte på kreativ historiefortelling.

Storhaug har blant annet forsvart bloggeren Fjordman, Breiviks fremste inspirasjonskilde. Ifølge henne er han ingen voldsromantiker, men bedriver rettmessig islamkritikk. På HRS' nettsider går de så langt som å reklamere for «fantastisk[e] Fjordman-essay[s]».

Som Rolness korrekt påpeker har Storhaug «selv tendert mot konspirasjonsteoretisk tenkning» og kalt statsminister Solberg for «kultursviker».

På HRS' nettsider har det i en årrekke vært publisert en rekke tendensiøse artikler med ett formål, å spre islam- og innvandringskritikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer