DEBATT

Jenta i gata går på steroider - får hjelp av kjæresten

Baksiden av de glansfulle og brunmalte fitnesskroppene er stemmeforandring, forstørret klitoris, depresjon, angst og selvmordstanker.

SUNNHETSTYRANNI: Over 106 millioner treff hos emneknaggen Fitness på det sosiale mediet Instagram, bekrefter at påvirkningsfaktoren er lett tilgjengelig. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
SUNNHETSTYRANNI: Over 106 millioner treff hos emneknaggen Fitness på det sosiale mediet Instagram, bekrefter at påvirkningsfaktoren er lett tilgjengelig. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnen i gata benytter nå sprøyter med anabole androgene steroider for å nå drømmekroppen. Ved å kombinere ulike dopingmidler om hverandre kommer hun et steg nærmere målet: den perfekte kroppen, den som skal på utstilling i fitnesskonkurranse.

Muskuløse kropper med lav fettprosent har i visse miljøer tatt over for det tradisjonelle slanke kvinneidealet. Parallelt har fitnesshysteriet inntatt Norge, hvor kvinner streber etter et uoppnåelig kroppsideal hver dag, hver time og hvert minutt, og det utvikles et sunnhetshysteri med ønske om full kontroll over trening, matinntak og kropp.

Anabole androgene steroider blir et viktig hjelpemiddel for å opprettholde denne kontrollen, og det svarer til kvinnenes forventninger. Dopingen fungerer.

Baksiden av de glansfulle og brunmalte fitnesskroppene er derimot stemmeforandring, forstørret klitoris, depresjon, angst og selvmordstanker.

I tillegg har noen av kvinnene prøvd andre narkotiske midler etter de startet med AAS. De har flere bekjente som har blitt alvorlig syke og til og med dødd av doping. Dette blir bagatellisert i forhold til de komplimentene og positive virkningene kvinnene opplever av dopingbruken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer