DEBATT

Sirkus Rolness

Denne uken har Kjetil Rolness åpenbart tenkt at han skaper mest debatt ved å ta Human Rights Service (HRS) og Hege Storhaug i forsvar. Velkommen til en ny dag i Sirkus Rolness.

Rolness forenkler, skriver Berglund-Steen. Foto: NINA HANSEN/Dagbladet
Rolness forenkler, skriver Berglund-Steen. Foto: NINA HANSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Rolness bruker flere sitater fra meg for å eksemplifisere «hatet» mot Hege Storhaug. I alle tilfeller har det vært snakk om reaksjoner fra meg på konkrete uttalelser eller handlinger fra Storhaug og HRS, men Rolness viser selvsagt ikke til hva jeg responderte på. Eksempelvis min beskrivelse av en kronikk fra Storhaug som «et vilt og mørkt ritt gjennom en helvetesaktig og angstbitersk versjon av aftenlande"», var nå engang en beskrivelse av en kronikk som framstår omtrent slik.

Fra min side var det mest en nedslått beskrivelse, preget av uro over hvordan Storhaug har eskalert retorikken. Storhaug skrev om et Europa som nå var erklært krig, med formuleringer som dette: «islams blodige grenser er på innsiden av huset». Når Rolness gjør et poeng av at jeg benytter meg av litterære virkemidler, synes han noe blind på det ene øyet. 

Rolness' egen oppsummering av HRS er mildest talt forenklende, hvis ikke bevisst tilslørende. Eksempelvis hva gjelder den svenske bloggeren «Julia Cæsar», er det åpenbart langt mer enn HRS' publisering av Cæsars innlegg om afrikaneres angivelig lave IQ (de omtales som psykisk utviklingshemmede) som kan trekkes fram, selv om Rolness forsøker å gi inntrykk av at dette skulle være det eneste. Eller har han bare ikke lest mer? Jeg husker blant annet Cæsars omtale av Sveriges tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt som er «maktberuset diktator» og det svenske folket som «hundset, fornedret og utsugd», i en generell beskrivelse av Sverige som leder tankene til endetidene. Det er voldsomt, dette. HRS publiserte altså ikke bare ett innlegg av henne - hun var en regelmessig leverandør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer