LEDER

På en blå planet

Hva slags hysteri er det som har grepet høyresida?

DELT BY: Raymond Johansen.
DELT BY: Raymond Johansen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Det politiske skiftet i Oslo har utløst sterke følelser hos borgerlige politikere, bilister og en advokat på vestkanten. De hevder at den nye byregjeringen tar fra de rike i vest for å drive integrering og utjevning i øst. Fordelingspolitikk er en for snill beskrivelse av sosialdemokratisk politikk. Her nytter det bare å vise til en av historiens mest autoritære regimer for at velgerne skal forstå hvilke mørke krefter som er sluppet til i deres midte.

Forslaget om bilfritt sentrum fikk leder av Stortingets transportkomite, Linda Hofstad Helleland (H), til å beskylde den rødgrønne byregjeringen for å bygge «en Berlinmur mot bilistene». Sylvi Listhaug (Frp), tidligere byråd i Oslo, ville ikke være mindre historieløs. Planene for utjevning mellom fattige bydeler på østkanten og rike i vest, er som å bygge «en mental Berlinmur» gjennom byen. En advokat bosatt på vestkanten vil ha folkeavstemning for å gjenopprette Aker kommune, eller innlemme vestlige bydeler i Bærum. Den liberalkonservative tankesmia Civita advarer mot at «et autoritært venstreparti har fått hånda på rattet i styringen av landets hovedstad» gjennom samarbeidsavtalen med Rødt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer