DEBATT

En meget vellykket TV-aksjon

Kostnadene er svært lave.

MANGE BIDRO: Kong Harald tok imot barna Theo Toft (10) (bak i midten), Emma Louise Årvik (11) (bak th) og Elida Haltbrekken (12) (tv) i audiens på slottet etter en reise til regnskogen i Kongo i regi av Regnskogfondet i forbindelse med årets TV-aksjon. Rundt bordet sitter også Regnskogfondets leder Lars Løvold og TV-aksjonsleder Kari Bucher. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MANGE BIDRO: Kong Harald tok imot barna Theo Toft (10) (bak i midten), Emma Louise Årvik (11) (bak th) og Elida Haltbrekken (12) (tv) i audiens på slottet etter en reise til regnskogen i Kongo i regi av Regnskogfondet i forbindelse med årets TV-aksjon. Rundt bordet sitter også Regnskogfondets leder Lars Løvold og TV-aksjonsleder Kari Bucher. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 18. oktober ble det gjennomført en TV-aksjon for å bevare store rengnskogsområder. Tirsdag 20. oktober sier BI-professor Anne Welle-Strand til Dagbladet at når 20 av 100 innsamlede kroner går til å organisere TV-aksjonen «er det for mye penger».

De aller fleste innsamlingsaksjoner har en betydelig høyere kostnadsprosent. Alle organisasjoner som søker om TV-aksjonen må være godkjent av Innsamlingskontrollen, som stiller krav om at minst 65 prosent av innsamlede midler går til formålet. TV-aksjonen ligger på en innsamlingsprosent på 80, og Innsamlingskontrollen understreker at dette gjør TV-aksjonen til en svært seriøs aktør. Å satse 200 kroner for å få inn 1000, er kostnadseffektivt. I dette beløpet ligger det en særdeles omfattende opplysningskampanje for trykte og digitale medier og utvikling av skolemateriell. Dette er mulig fordi TV-aksjonen mottar en voldsom mengde gratistjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer