DEBATT

Alt handler ikke om islam i Groruddalen

Muslimer er langt fra noen majoritet i Groruddalen, mens Halvor Fosli viser null interesse for drabantbyens mange andre utfordringer.

TROSTERUD: Øyvind Holen har skrevet boken " Groruddalen. En reiseskildring ". Bildet er fra lanseringen av boka for ti år siden.
TROSTERUD: Øyvind Holen har skrevet boken " Groruddalen. En reiseskildring ". Bildet er fra lanseringen av boka for ti år siden. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Holens metode er fornektelse, skriver Halvor Fosli, og mener jeg ikke tør å bore dypere i sorgen som følger av å ha «tapt sitt barndoms paradis i Groruddalen til fremmedkulturelle», slik enkelte av hans informanter kan fortelle. Men om det er noe fornektelse å spore, så er det hvordan Fosli nekter å se at ikke alle Groruddalens problemer kan løses ved å bremse «fremmedkulturell» innvandring, assimilere de som er her og ta et oppgjør med islam.

Snarere bekrefter hans beskyldninger om at jeg både er fornektende og skyggeredd bare hans eget tunnelsyn. For alt har ikke med innvandring og islam å gjøre, aller minst mitt eget oppgjør med barndommens paradis.

Mitt hat/kjærlighet-forhold til min barndoms grågrønne dal er såpass komplisert at jeg måtte skrive bok om det, men når Fosli ikke forstår hvorfor jeg  i «Groruddalen: En reiseskildring» sier at «jeg er ferdig med Lindeberg. Dersom far flytter, vil jeg neppe sette min fot her igjen» er det han som fremstår som den «fremmedkulturelle».

Han påstår at utsagnet ikke blir forklart i min bok, men det er nok fordi Fosli bare leter etter svar med sine islamkritiske briller på nesen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.